AcasăACTUALCe condiții pune PNL pentru acordul cu USR PLUS

Ce condiții pune PNL pentru acordul cu USR PLUS

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a pus joi o serie de condiții pentru susținerea de către liberali a acordului politic propus de USR și PLUS, solicitându-le celor două formațiuni să facă o serie de clarificări.

Turcan vrea ca cei de la USR PLUS să spună dacă susțin proiectul de revizuire a Constituției elaborat de liberali, să precizeze dacă sunt necondiționat pentru strângerea relațiilor cu UE și SUA și să asume obiective precise pentru guvernare în domenii precum Educație, Sănătate, investiții străine și reducere a birocrației.”Un semnal puternic poate fi dat semnând proiectul de modificare a Constituției pentru transpunerea rezultatului referendumului, așa cum a fost asumat la Cotroceni alaturi de președintele Klaus Iohannis. Săptămâna viitoare, in sesiunea extraordinara, putem depune acest proiect de lege care sa plece apoi la CCR pentru verificarea de constitutionalitate”, a precizat Raluca Turcan într-un comunicat.

Prim-vicepreședintele PNL le-a mai transmis liderilor USR și PLUS că un acord politic nu trebuie să înceapă cu negocieri de funcții, ci cu o discuție despre valori și obiective comune.

”Eu personal aș vrea să știu dacă discutăm despre o viitoare guvernare de dreapta, necontaminată de teme false și ferită de orice temeri cu privire la ce e de făcut. O guvernare fermă, care să își asume obiective foarte precise de modernizare a sănătății, a educației, de stimulare a investițiilor străine masive, de reducere a birocrației în relația cu statul, pe lângă multele măsuri de corectare a nenorocirilor făcute de PSD și ALDE în economie și justiție”, a subliniat Turcan.

”Așteptările sunt foarte mari și istoric România a depășit etapa jumătăților de măsură. Nu în ultimul rând, cred că e important să știm dacă avem aceeași înțelegere asupra relațiilor externe, în sensul în care și colegii de la USR Plus sunt necondiționat în favoarea strângerii relațiilor atât în interiorul Uniunii Europene cât și cu Statele Unite ale Americii, partenerul strategic al României”, a adăugat ea.

realitatea.net

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri