AcasăACTUALCealaltă faţă a Caracalului. Doi adolescenţi au găsit, noaptea trecută, rucsacul cu...

Cealaltă faţă a Caracalului. Doi adolescenţi au găsit, noaptea trecută, rucsacul cu laptopul unui jurnalist şi l-au predat poliţiei

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un jurnalist din Bucureşti a reuşit să-şi recapete rucsacul uitat pe o bancă într-un parc din Caracal, în care se afla un laptop şi mai multe bunuri, cu ajutorul a doi adolescenţi din municipiu, în vârstă de 16 şi 17 ani, care au predat poliţiştilor lucrurile pe care le găsiseră, deşi ar fi putut să şi le însuşească.

Jurnalistul Ion Daniel Conţescu a scris pe Facebook despre fapta bună a lui Alexandru Petrişor Preda, în vârstă de 16 ani, şi a lui Florin George Saris, în vârstă de 17 ani. Băieţii au găsit rucsacul ziaristului, după miezul nopţii.

„În crucea nopții, Alexandru și Florin au scos lanterna și au arătat cealaltă față a Caracalului”, notează jurnalistul.

„Alexandru Petrișor Preda, 16 ani, și Florin George Saris, 17 ani, sunt doi tineri din Caracalul militarizat. Sunt de vârsta Alexandrei și a Luizei și au ajutat un jurnalist împrăștiat. De marți noapte, sunt prietenii mei. Mi-au reamintit cu fapte că niciodată, dar niciodată, generalizările nu fac bine. Pe o bancă din parcul aflat în fața hotelului Romula, băieții au găsit uitat, dincolo de miezul nopții, un russac încărcat cu un laptop și cu un alte bunuri. Nu s-au gândit la altceva decât să-l ducă la Poliție. Iar când au zărit un ciudat alergând prin parc cu ochii ieșiți din orbite au știut ce să-i spună și, prietenoși, l-au însoțit la secție. Polițiștii sunt convinși că, dacă n-ar fi fost Alex și Florin, șansele de a recupera rucsacul ar fi fost mici. În oraș se fură, iar zona parcului nu este acoperită cu camere video, deși se află peste drum de Primărie! În crucea nopții, Alexandru și Florin au scos lanterna și au arătat cealaltă față a Caracalului, cea care, în aceste zile, nu poate fi zărită de chipul hâd al lui Dincă. Mulțumesc, prieteni!”, povesteşte Ion Daniel Conţescu.

Spiritul civic al celor doi adolescenţi a remarcat şi de poliţişti.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt le mulțumește celor doi tineri pentru implicarea și spiritul civic de care au dat dovadă prezentându-se la sediul Poliției municipiul Caracal cu obiectele găsite pe o bancă din localitate, pentru a fi restituite proprietarului. Faptă celor doi tineri merită aprecierea tuturor și reprezintă un exemplu demn de urmat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri