AcasăACTUALCercetați penal după ce au omorât un pui de râs

Cercetați penal după ce au omorât un pui de râs

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Doi bărbaţi din localitatea Buneşti, judeţul Braşov, sunt cercetaţi de poliţişti pentru braconaj. Cei doi, un adolescent de 17 ani şi un adult de 32 de ani, ar fi omorât în chinuri un pui de râs.

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Muniţii si Substante Periculoase Brasov s-au sesizat din oficiu marţi după ce în data de 5 august 2019, pe o reţea de socializare, au fost postate mai multe fotografii în care apărea un pui de râs, care prezenta răni accentuate şi era legat cu o sfoară în jurul gâtului.

Cazul a fost semnalat pe Facebook de asociaţia Wilderness Research and Conservation. „Un caz revoltător de violenţă împotriva animalelor în zona Braşov – Rupea. În imagini se poate vedea un râs (Lynx lynx – specie protejată la nivel European) torturat. Specialiştii consideră că animalul este deja mort. În acest moment încercăm să identificăm făptaşul cu ajutorul autorităţilor, însă orice informaţie este binevenită!”, au anunţat reprezentanţii asociaţiei pe Facebook.

„Cadavrul puiului din specia râs a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase Braşov şi a fost predat reprezentanţilor care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul din specia râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia şi stabilirii cauzelor reale ale decesului”, au informat reprezentanţii Poliţiei Braşov.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alina Ivan a precizat că în cauză s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări pentru braconaj, vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale.

adevarul.ro

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri