AcasăACTUALContract de peste 37 de milioane de lei pentru tăierea arborilor periculoși...

Contract de peste 37 de milioane de lei pentru tăierea arborilor periculoși din zona căilor ferate. Acord cadru pe patru ani

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Compania CFR SA a desemnat câștigătoarea licitației pentru un acord cadru pe patru ani de tăiere a arborilor periculoși din zona de siguranță a căii ferate. Valoarea totală a contractului depășește 37 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, SC Anasiarom Forest SRL a fost câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru Acord cadru de Tăieri de arbori periculoși din zona de siguranță a căii ferate – 8 Loturi, scrie Mediafax.

Criteriul aplicat a fost cel mai bun raport calitate-preț, iar lucrărilevizează opt loturi. Sursa de finanțare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Valoarea totală estimată pe toate cele opt loturi este de 37.289.600 lei, fără TVA.

Lucrările se vor efectua cu personal instruit din cadrul unor firme autorizate și agrementate AFER. „Durata fiecărui acord cadru este de 4 ani – Contracte subsecvente: anual”, transmite CFR SA.

Conform reprezentanților companiei, circulația feroviară se confruntă în dese cazuri cu perturbări ale traficului din cauza căderilor de arbori (provocate de furtuni, căderi de zăpadă, chiciură, vânturi puternice), prin ocuparea gabaritului de liberă trecere sau chiar căderi de arbori peste trenuri în circulație, cu afectarea liniei de contact și a celorlalte elemente ale infrastructurii feroviare (linii, echipamente electrice). Pe lângă aceasta, intervențiile pentru remedierea deranjamentelor produc întârzieri majore în circulația trenurilor de călători.

CITEȘTE ȘI: Emisiunea „Reporter 24” din 9 ianuarie | Invitat – Radu Voinea, antreprenor

„În prezent, pe liniile CF, în zona de siguranţă a căii ferate au fost identificați arbori potențial periculoși pentru siguranța circulației feroviare, care trebuie tăiați. Pe raza Sucursalelor Regionale CF 1-8, nu există personal autorizat pentru lucrări silvice/lucru la înăltime, astfel încât situația nu poate fi remediată cu personal cfr. În consecință, pentru realizarea volumului mare de servicii de tăiere a arborilor identificați ca potențial periculosi din zona de siguranţă a căii ferate, s-a impus achiziţia unor servicii specifice, cu agenți economici autorizați”, transmite compania.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri