AcasăACTUALCRAIOVA | Centrală electrică fotovoltaică, în zona Făcăi. Contractul pentru investiția de...

CRAIOVA | Centrală electrică fotovoltaică, în zona Făcăi. Contractul pentru investiția de peste 3 milioane de lei a fost semnat

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

O centrală electrică fotovoltaică va fi construită la Craiova, în zona Făcăi, Compania de Apă Oltenia semnând contractul pentru realizarea acestui obiectiv dezvoltat în cadrul „Programului pentru energie în România”. 

Potrivit Companiei de Apă Oltenia, această centrală se va realiza la Stația de Epurare a Apelor Uzate Făcăi.

„Finanțat în procent de 85% din fonduri norvegiene, cu o contribuție de 15% a beneficiarului, contractul are o valoare de 2.735.368,25 lei fără TVA și a fost adjudecat de Asocierea S.C. URBIO DOWNSTREAM S.R.L.– lider și  S.C. URBIO RO S.R.L. – ofertant, ( S.C. ARHINGGAL PROJECTS S.R.L. – subcontractant), (S.C. QUARTZ MATRIX S.R.L.– subcontractant)”, arată CAO, într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI: Contract semnat pentru o staţie nouă de oxigen, la Spitalul Corabia

Obiectivul acestui proiect este instalarea unui sistem fotovoltaic pentru a reduce consumul și costurile energiei electrice, scopul final fiind transformarea Stației de Epurare într-o platformă cu consum zero de energie și zero emisii de GES (gaze cu efect de seră), prin utilizarea biogazului, folosind surse de energie regenerabile.

„Investiția prevede realizarea unui sistem fotovoltaic de 350 kWp, urmând să fie instalate 642 panouri fotovoltaice monocristaline, și este finanțata prin Mecanismele financiare SEE și Norvegia, 2014-2021 în cadrul ”Programului pentru energie în România”, structura de finanțare fiind următoarea: 85% fonduri norvegiene și 15% contribuție Compania de Apă Oltenia.

Principalii indicatori de performanță rezultați din implementarea acestui proiect sunt reducerea anuală a nivelului de CO2 (echivalentul a 175 to/an), producerea energiei din surse regenerabile – estimată la 572 MWh/an, ceea ce ar duce la o economie a costurilor cu energia electrică de peste 325.000 lei/an. Această economie de energie și costuri reprezintă aproximativ 17% din valoarea actuală a facturilor plătite de companie”, mai spun reprezentanții CAO.

Conform contractului, proiectarea și execuția lucrărilor, incluzând și instruirea personalului Companiei de Apă Oltenia în utilizarea echipamentelor, va dura nouă luni, iar perioada de garanție este de 36 de luni.

 

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri