AcasăACTUALCSM discută propunerea de suspendare a lui Cristian Popescu, procurorul care nu...

CSM discută propunerea de suspendare a lui Cristian Popescu, procurorul care nu ar fi permis poliţiştilor să pătrundă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Secţia pentru procurori a CSM va discuta, joi, propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a lui Cristian Popescu, cel care nu ar fi permis poliţiştilor să pătrundă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00. Ancheta inspectorilor vizează exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

Procurorii CSM se întrunesc, joi, pentru a discuta propunerea inspectorilor judiciari de suspendare a procurorului din Caracal care nu ar fi permis agenţilor de poliţie să încalce mandatul de percheziţie şi să descindă în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal înainte de ora 6:00.

Pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se află dosarul în care Inspecţia Judiciară cere suspendarea procurorului Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în temeiul articolului 52, alineat 1, din Legea 317/2004.

Articolul 54, alineat 1, din Legea 317/2004 arată că : „Pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei. Măsura suspendării poate fi reevaluată oricând pe durata judecării acţiunii disciplinare, până la pronunţarea hotărârii de către secţia corespunzătoare”.

Secţia pentru procurori a CSM se întruneşte după ce Inspecţia Judiciară a anunţat, miercuri, că a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Cristian Ovidiu Popescu.

Inspecţia a propus CSM suspendarea acestuia din funcţie până la încheierea cercetării disciplinare.

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată în informarea Inspecţiei Judiciare.

Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariţia Alexandrei, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituţie care le permitea acest lucru, însă magistraţii nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

mediafax.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri