AcasăACTUALCultivatorii de pepeni din Dăbuleni acuză că sunt sabotați. Primăria intervine

Cultivatorii de pepeni din Dăbuleni acuză că sunt sabotați. Primăria intervine

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Reprezentanții Primăriei Dăbuleni dau asigurări că pepenele verde cultivat în zonă nu pune probleme din punct de vedere al calității, autoritățile făcând această informare, vineri, după ce în spațiul public au apărut numeroase informații privind acest aspect. 

În fiecare an, producătorii de lubenițe de la Dăbuleni, se confruntă cu încercări de sabotaj în ceea ce privește calitatea fructelor pe care le cultivă și le comercializează, aceasta fiind o mare problemă și în acest sezon.

Nu puțini sunt clienții, spun cultivatorii doljeni, care până cumpără un pepene, întreabă despre tratamentul aplicat fructelor sau despre utilizarea anumitor soluții care să le asigure un anumit ritm al coacerii lor.

Reprezentanţii Primăriei Dăbuleni spun că nu ar trebui să existe aceste suspiciuni și dau asigurări că lubenițele sunt de calitate.

„Asigurăm consumatorii din toată țara de calitatea lubenițelor produse la Dăbuleni. Garantăm că producătorii noștri nu vor compromite niciodată produsele proprii. Lubenițele de Dăbuleni nu prezintă niciun risc pentru sănătatea populației, lucru demonstrat și de analizele la care a fost supus fructul de către organele abilitate, de-a lungul timpului și chiar în prezent. Producția de fructe și legume românești trebuie încurajată, nu discreditată din varii interese”, transmit reprezentanții Primăriei Dăbuleni.

Zona Dăbuleni oferă, în prezent, peste 15% din producţia de pepeni a ţării şi este cel mai mare bazin de pepeni extratimpurii.

 

 

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri