AcasăPOLITICĂDăncilă anunţă că-i dă afară cei care au gestionat acţiunea în cazul...

Dăncilă anunţă că-i dă afară cei care au gestionat acţiunea în cazul Alexandrei: „Să corectăm erorile de procedură care au condus la moartea unui copil nevinovat”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Premierul României, Viorica Dăncilă, anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă că îi va demite pe toţi cei care au acţionat deficitar în cazul Alexandrei Măceşanu, tânăra din Caracal care ar fi fost sechestrată şi ucisă de un bărbat din localite care a luat-o „la ocazie”.

Totodată, Dăncilă a declarat că ia în calcul convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedespelor pentru crimă, viol, pedofilie.

„Analizez posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”, a precizat premierul, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria.

Dăncilă a cerut prezentarea în şedinţa CSAT a unui raport detaliat cu intervenţia, pentru a se vedea clar cum s-au desfăşurat lucrurile. Todată, ea a făcut apel că tre politicieni să nu-şi lipească imaginea de această strategie, anunţând că a decis amânarea Congresului PSD ce trebuia să aibă loc pe 3 august.

„Cer prezentarea în şedinţa CSAT un raport minut cu minut de la momentul primului apel, în noaptea de joi, la ora 11.05, raport care să conţină, repet, minut cu minut şi decizie cu decizie, cum a acţionat fiecare, pe baza competenţelor lor. Aştept acelaşi lucru din partea tuturor instituţiilor şi entităţilor implicate în acest proces – preşedintele României, Klaus Iohannis, STS, procurorul general. Cer, totodată, o atitudine responsabilă şi din partea partidelor pe care le rog să nu încerce să politizeze acest subiect, este inadmisibil să permitem urcarea oamenilor politici pe această tragedie pentru exerciţii de imagine şi de campanie electorală. Am amânat deja Congresul PSD din data de 3 august. Avem nevoie de acţiuni ferme ca să luăm măsurile necesare şi să corectăm erorile de procedură care au condus la moartea unui copil nevinovat”, a declarat Dăncilă.

Premierul a transmis şi un mesaj pentru famiile îndurerate.

„Asigur familiile, pe toţi cetăţenii României, că toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de funcţia deţinută. N-o să permit nimănui să se joace cu siguranţa şi cu vieţile oamenilor. Ca om, ca mamă sunt alături de rudele aflate în suferinţă şi voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a le sprijini. Le transmit condoleanţeşi toată compasiunea mea. Pentru măsurile care se impun, îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit”, a conchis ea.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri