AcasăEDUCAŢIEDOLJ: Continuă protestele la Școala Gimnazială Filiași. „Toată activitatea didactică este blocată”

DOLJ: Continuă protestele la Școala Gimnazială Filiași. „Toată activitatea didactică este blocată”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Profesorii și personalul auxiliar din cadrul Școlii Gimnaziale Filiaşi continuă seria protestelor, joi fiind cea de-a treia zi când aceștia își manifestă nemulțumirile legate de schimbarea din funcție a directorului Alin Mondescu. 

Cadrele didactice și personalul auxiliar al instituției cer demisia noii conduceri și susțin că acțiunea de protest nu este una politică.

„Protestul cadrelor didactice de la Școala Gimanzială Filiași este complet APOLITIC!!! Contestăm vehement orice numire pe criterii politice în instituțiile de învățământ, implicit în unitatea noastră! Referitor la declarația publică a Inspectorului General al ISJ Dolj, prof. Gîdăr Alexandru, la postul TV Antena 3, în emisiunea doamnei Cătălina Porumbel, din data de 01.09.2021, menționăm următoarele: dezmințim declarația acestuia, potrivit căreia prof. Mondescu Alin a fost numit la Școala Gimnazială Filiași prin delegație; Mondescu Alin a fost instalat în funcție în urma promovării “Concursului de ocupare a funcțiilor de Directori de școli”, conform deciziei nr. 2193/25.11.2008 și deciziei nr. 2535/21.12.2016 ”, se arată într-un comunicat de presă al personalului Școlii Gimnaziale Filiași.

Profesorii mai spun că actuala conducere a instituției nu este deschisă la dialog și că întreaga activitate este blocată.

„Actualele cadre didactice, numite în funcțiile de conducere a Școlii Gimnaziale Filiași, nu au dovedit calități de manager, fiind în imposibilitatea exercitării funcției, refuzând dialogul cu cei 142 de angajați ai unității. În consecință, toată activitatea didactică este blocată, afectând întreaga comunitate. Considerăm, din respect pentru colectivul celei mai mari școli din județul Dolj, următoarele: este necesară o conducere apolitică, dintre cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Filiași; este recomandată menținerea în funcția de Director, până la organizarea concursului, a domnului profesor Mondescu Alin; acceptăm orice conducere, recomandată și confirmată prin promovarea unui concurs. În concluzie, continuăm protestul, fiind convinși de justețea demersului nostru!”, mai arată sursa citată.

CITEȘTE ȘI: CRAIOVA: Măști și dezinfectant pentru școli, cu fonduri europene. Despre teste nu se știe nimic

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri