AcasăACTUALDOLJ: Vizite fulger efectuate în școlile din județ. Ce au constatat echipele...

DOLJ: Vizite fulger efectuate în școlile din județ. Ce au constatat echipele de control

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

În județul Dolj, au fost verificate 222 de unități de învățământ cu personalitate juridică, inclusiv 344 structuri ale acestora, nefiind întâlnite, potrivit Prefecturii, probleme foarte mari. 

Teoretic, școala începe în condiții decente pentru majoritatea elevilor doljeni. Acest lucru dacă ținem cont de raportările întocmite de către autorități. Practic, realitatea va confirma sau va infirma cele constatate în urma vizitelor fulger făcute înainte de începerea anului școlar.

La marea majoritate a unităților școlare au fost finalizate lucrările de reparare/renovare, spun reprezentanții Prefecturii Dolj.

„Lucrările au constat în: repararea mobilierului școlar, reparații acoperișuri, holuri, săli de clasă, modernizări ale fațadelor, înlocuire instalații electrice”, se arată în raport.

Privitor la stadiul igienizării spațiilor de învățământ, autoritățile spun că sunt îndeplinite condițiile pentru depozitarea produselor lactate și de panificație distribuite prin programul pentru școli al UE (90% procent la nivel de județ).

Referitor la aprovizionarea cu combustibil solid pentru sezonul rece / alte surse de încălzire, 563 de școli au încălzirea asigurată, doar în trei dintre acestea nu este asigurată nefiind încheiate lucrările de construcție ceea ce va presupune relocarea elevilor pe raza aceleiași unități administrativ-teritoriale în alte corpuri de școli.

CITEȘTE ȘI: Detalii de ultimă oră despre noua creşă ce va fi construită la Slatina

Totodată, din cele 222 de clădiri ale unităților de învățământ preuniversitar, 31 nu dețin autorizație sanitară de funcționare.

În ceea ce privește existența avizelor/autorizațiilor ISU, 125 sunt autorizate, 69 de clădiri fără autorizație ISU, 689 nu fac obiectul autorizării, 113 sunt echipate cu hidranți, 22 echipate cu instalație de detectare, semnalizare și alarmare.

În cazul a 86 de școli, acestea au pază proprie, 14 cu societăți specializate de pază, una mixtă, 465 fără.

Marea majoritate a școlilor care nu au paznici dispun de sisteme de supraveghere video.

În privința dotărilor, clasele sunt prevăzute cu mobilier și materiale conform normelor în vigoare.

În ceea ce privește mijloacele de transport școlar, la nivelul județului Dolj sunt funcționale 112 (108 microbuze și 4 autobuze), iar 10 microbuze sunt nefuncționale.

În perioada 19-26 august, o comisie mixtă formată la nivelul Instituției Prefectului Dolj, a verificat unitățile de învățământ preuniversitar din județ.

Comisia a fost constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului Dolj, Inspectoratului Școlar Județean și ai Direcției de Sănătate Publică Dolj.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri