AcasăEDUCAŢIEDouă licee din Gorj vor fi desființate din cauza ratei de promovare...

Două licee din Gorj vor fi desființate din cauza ratei de promovare a examenului de Bacalaureat

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Două licee din Gorj au rată de promovare zero la Bacalaureat și ambele vor fi desființate din această cauză. 

Primul pe listă este cel de la Turburea, unde de ani de zile nimeni nu reușește să treacă de examenul maturității. Absolvenții din promoția acestui an nici nu s-au mai prezentat la examene, din cei șase înscriși doi au și absentat după prima probă la Limba Română, scrie Radio Infinit.

Desființarea liceului îl supără pe primarul din Turburea. Ion Bârcă spune că s-a zbătut foarte mult pentru a-l înființa, cu un deceniu în urmă, și nu credea că o să-l vadă și desființat.

Primarul Ion Bârcă spune că a încercat să le asigure elevilor de la liceu condiții bune pentru a putea să învețe carte. Copiii buni din Turburea migrează spre alte licee, din Târgu-Jiu sau Filiași

Din punct de vedere al rezultatelor generale la Bacalaureat, județul Gorj se află în coada clasamentului la nivel național, anul acesta, cu o promovabilitate de  aproape 57%.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, a declarat că liceele de la Turburea și Stoina vor fi desființate.

CITEȘTE și: Bacalaureat, județul GORJ: Cinci candidați au obținut media 10

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri