AcasăACTUALEclipsă parţială de soare, vizibilă astăzi în România

Eclipsă parţială de soare, vizibilă astăzi în România

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

O eclipsă parţială de Soare va fi vizibilă din România, astăzi, anunţă Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Eclipsa va începe la ora 12.26 şi se va termina la ora 14.49. Acoperirea Soarelui va fi de 38%.

Specialiştii ne recomandă să nu privim fenomenul fără filtre speciale (ochelari de eclipsă, mylar sau cele mai dense filtre pentru aparate de sudură). Potrivit Observatorului Astronomic, eclipsa va fi vizibilă în mare parte din zonele Europei, Orientului Mijlociu, dar și în părți din vestul Asiei, nordul Africii și Groenlanda.

CITEŞTE ŞI: Instanţa supremă aşteptată să se pronunţe privind prescripţia. Inculpaţi celebri ar putea scăpa de unele dosare

La 8:58 Luna va începe să blocheze o parte din Soare, urmând ca faza maximă a eclipsei să aibă loc la ora 11:00. Fenomenul astronomic nu va fi vizibil în America de Nord și Sud. Următoarea eclipsă de Soare pentru cei de pe continentul american va avea loc pe 14 octombrie 2023, când vor putea observa o eclipsă inelară, scrie presshub.ro.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri