AcasăACTUALFântână monument istoric din Craiova, reabilitată de primărie. Și patru străzi din...

Fântână monument istoric din Craiova, reabilitată de primărie. Și patru străzi din zonă vor fi modernizate

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Fântâna Popova din Craiova și străzile Popova, Miraslau, Prutului și Nedeea vor fi reabilitate și modernizate, un contract de finanțare în acest sens fiind semnat, vineri, între reprezentanții Primăriei Craiova și cei ai ADR Sud-Vest Oltenia.

Valoarea totală a proiectului este este 7.983.243,53 lei, din care finanțare nerambursabila, suma de 7.190.134,63 lei.

Potrivit primarului municipiului Craiova, proiectul are două componente, respectiv  „Reabilitarea și Modernizarea Străzilor Popova, Miraslau, Prutului și Nedeea” și „Reabilitare fântâni pentru băut apă, de tip cismele (de perete) – Fântâna Popova”.

Principalele lucrări care se vor realiza în cazul celor patru străzi sunt cele de reabilitare și de alimentarea cu apă potabilă, respectiv înlocuirea conductelor de alimentare cu apă și branșamente pentru alimentarea tuturor consumatorilor.  De asemenea, se are în vedere și canalizarea pluvială.

În cea ce privește Fântâna Popova,  lucrările se referă la : amenajarea amplasamentului: reabilitare, împrejmuire, amenajare peisagistică a zonei verzi, amenajare spaţiu de socializare, dotat cu bancute si pubele de gunoi;  dotarea cu iluminat decorativ; reabilitarea bazinului de apă şi a jgheabului aferent d) refacerea pavimentului deteriorat din jurul fântânii; refacerea tencuielilor; realizarea unui trotuar de gardă, revizuirea şarpantei şi înlocuirea completă a învelitorii; se vor completa contravantuirile si clestii lipsa si se vor inlocui elementele deteriorate; reabilitarea distributiei de apa rece prin inlocuirea conductelor existente cu tevi noi, inlocuirea partiala a instalatiei de la fantana de perete care va fi alimentata in continuare de la reteaua stradala de alimentare cu apă, conform proiectului.

„Referitor la această cișmea, vine în completarea lucrărilor derulate în cazul fântânilor publice. Am făcut deja recepția Fântânii Purcarului și iată că a venit și rândul Fântânii Popova. În jurul acestei fântâni se va amenaja un părculeț cu bancuțe, o zonă de agrement pentru cetățeni”, a menționat primarul Craiova, Mihail Genoiu.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri