AcasăACTUALFederația Sanitas cere ca trecerea creșelor la Ministerul Educației să nu afecteze...

Federația Sanitas cere ca trecerea creșelor la Ministerul Educației să nu afecteze locurile de muncă

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Federația Sanitas cere ca trecerea creșelor în subordinea Ministerului Educației să se facă fără pierderi de locuri de muncă.

Reprezentanții Sanitas s-au întâlnit cu Sorin Ion, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, pentru a discuta despre trecerea creșelor în subordinea ministerului, scrie Mediafax.

Sindicaliștii au cerut ca transferul de autoritate să nu afecteze locurile de muncă și nivelul salariilor personalului medical, medical auxiliar și nemedical din aceste instituții.

„Reprezentantul M.E. a precizat că Metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, în baza căreia se va face transferul creșelor, va fi aprobată în cel mai scurt timp și a dat asigurări că, în continuare, personalul medical și medical auxiliar va fi salarizat în conformitate cu Anexa 2 din Legea 153/2017, ca și până în prezent”, susține reprezentanții federației.

Conform acestora, Sanitas va monitoriza cu atenție procesul de transfer și le cere membrilor de sindicat să semnaleze orice neregulă organizațiilor județene.

„Acolo unde există premisele pierderii unor posturi în urma procesului de transfer, reprezentanții Sanitas din teritoriu vor participa la procesul de negociere cu inspectoratele școlare județene, astfel încât locurile de muncă și nivelul salarizării membrilor Sanitas să nu fie afectate”, mai spun reprezentanții federației sindicale.

CITEȘTE ȘI: Fonduri europene de aproximativ 4,3 milioane lei, pentru dotarea Urgenţelor de la Spitalul Slatina

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri