AcasăPOLITICĂFlorin Cîțu, despre prima sarcină a noului ministru de Finanțe: „Menținerea deficitului...

Florin Cîțu, despre prima sarcină a noului ministru de Finanțe: „Menținerea deficitului sub 7,16%”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că prima sarcină pe care i-a trasat-o noului ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu, este aceea de a menţine deficitul sub 7,16% până la finalul anului. 

Cîțu a mai spus că nu va accepta creşteri de taxe în mandatul său, scrie Agerpres.

„Am îndeplinit procedura de predare-primire a ministerului, după 45 de zile de interimat, aşa cum am spus în momentul în care am preluat, am rămas aici aproape 45 de zile. Câteva din lucrurile care au fost blocate în prima parte a anului au fost deblocate: e-facturare începe de la 1 septembrie, Banca Naţională de Dezvoltare e în avizare, un proiect care a fost întârziat mult prea mult şi de care avem foarte mare nevoie. Am rămas cu o restanţă pe care va trebuie să o preia domnul ministru, acel grup de lucru care se va ocupa de soluţia pentru companiile financiare de stat, ce vom face cu aceste companii de stat în perioada următoare, pentru că Banca Naţională de Dezvoltare va prelua foarte multe dintre atribuţiile acestor instituţii „, a afirmat Florin Cîţu la Ministerul Finanţelor, unde a predat portofoliul noului ministru, Dan Vîlceanu.

Premierul a precizat că o altă temă de discuţie a vizat „consolidarea fiscală”.

„Lucru la care ţin foarte mult – să nu depăşim deficitul bugetar şi să ne menţinem strategia fiscal-bugetară aprobată la începutul anului, cu un deficit bugetar care să ajungă sub 3% în 2024. E un lucru pe care l-am transmis domnului ministru şi la care ţin foarte mult. (…) Prim sarcină este aceea de a menţine deficitul sub 7,16% spre finalul anului şi de a rămâne în parametrii strategiei fiscal-bugetare. Este cel mai important lucru. Şi, în acelaşi timp, se ştie foarte clar că nu voi accepta creşteri de taxe în acest mandat”, a mai declarat Cîţu.

CITEȘTE ȘI: PSD cere Guvernului să spună cât a cheltuit pentru vaccinurile anti-Covid

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri