AcasăACTUALGuvernul vrea să lanseze Rabla pentru tractoare. Ce finanţări se pregătesc

Guvernul vrea să lanseze Rabla pentru tractoare. Ce finanţări se pregătesc

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Guvernul va lansa în curând programul „Rabla pentru tractoare”, finanțat prin Fondul pentru mediu, a anunțat joi premierul Marcel Ciolacu.

„Susținem producția internă de tractoare și ajutăm mai ales micii fermieri cu acest program prin care primesc un sprijin nerambursabil de până la 20.000 de euro. Bugetul alocat este de 500 milioane lei, iar mecanismul va fi unul cu minim de birocrație”, a declarat joi premierul.

Finanțarea programului „Rabla pentru tractoare” se află pe agenda ședinței de joi a Guvernului.

În cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se finanțează proiecte pentru protecţia mediului constând în achiziţionarea tractoarelor şi maşinilor agricole autopropulsate, inclusiv a accesoriilor agricole aferente, noi, mai puţin poluante.

Bugetul total estimat alocat Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate este de 500.000.000 lei, iar sumele se vor asigura din bugetul Fondului pentru mediu.

Ghidul de finanțare al Programului de stimulare a înnoirii Parcului naţional de tractoare şi maşini agricole autopropulsate se aprobă prin ordin al ministrului mediului, apelor și pădurilor, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri