AcasăACTUALÎnalta Curte a amânat decizia privind legea pentru reducerea vârstei de pensionare...

Înalta Curte a amânat decizia privind legea pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, să amâne pentru data de 13 martie luarea unei hotărâri privind aplicarea în totalitate a Legii nr.107/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Sindicaliștii Energia Rovinari, în frunte cu președintele Constantin Mitrescu și vicepreședintele Manu Tomescu, au pichetat, luni dimineață, sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție în speranța că magistrații vor decide ca actul normativ să fie aplicat unitar în toată țara de Casa de Pensii.

Pichetarea a fost organizată de Federația Energetica participând sindicaliști și din  alte județe ale țării, spune Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, potrivit Radio Infinit.

La protestul de la Înalta Curte au participat și foști angajați ai Termocentralei Mintia, rămași pe drumuri după ce unitatea a fost închisă.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, despre epidemia de gripă: „În două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul situației în care ne aflăm”

„Ne vom bate ca să nu existe riscul să se ajungă ca la Mintia” spune Manu Tomescu.

Florin Cimpoieru, lider sindical la Termocentrala Craiova 2, speră ca acțiunea de la Înalta Curte de Casație și Justiție să-i sensibilizeze pe guvernanți să ia măsurile care se impun, astfel încât angajații din minerit și energie să nu-și mai pună viețile în pericol.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri