AcasăRECOMANDATEInvestigaţia Reporter 24 despre condiţiile de muncă de la CE Oltenia, preluată...

Investigaţia Reporter 24 despre condiţiile de muncă de la CE Oltenia, preluată de o publicaţie internaţională

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Investigaţia făcută de Reporter 24 privind condiţiile de muncă de la Complexul Energetic Oltenia, susţinută în cadrul proiectului SCIENCE +, a fost preluată de prestigioasa publicaţie donaustroom.eu, cu sediul în Ţările de Jos.

„Donau” („Dunărea”, în traducere) este o platformă pentru articole despre Europa Centrală și de Sud-Est. Platforma cu sediul în Olanda (Ţările de jos) conţine reportaje, interviuri și informații de fundal despre culturile, societățile și evoluțiile politice din Ungaria până în Ucraina și din Albania până în Rusia.

Fiind singura revistă despre Europa Centrală și de Sud-Est din regiunea de limbă olandeză, Donau încearcă să risipească clișeele și să creeze o imagine nuanțată și variată a zonei.

„Dunărea” este creată de autorii înșiși, care pun articole originale și (adaptări ale) lucrărilor publicate anterior pe platformă sub propriul titlu. Un grup de administratori îi sprijină în acest sens, menținând site-ul accesibil.

Date despre investigaţia Reporter 24

Investigaţia Reporter 24 „De ce angajaţii Complexului Energetic Oltenia mor din cauza bolilor de inimă, cu ani înainte de pensie. Legătura directă dintre decese şi condiţiile de muncă, confirmată de specialişti” a făcut pentru prima dată legătura dintre condiţiile de muncă de la CE Oltenia şi îmbolnăvirile premature ale angajaţilor. Din aceste cauze, mulţi dintre ei mor din cauza unor afecţiuni ale inimii, cu mulţi ani înainte de pensie.

Zeci de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) mor anual, potrivit sindicaliştilor, cei mai mulţi dintre ei având în jur de 55-60 de ani, şi fiind departe de vârsta de pensionare. Deşi oficial nu sunt încadrate la accidente de muncă, majoritatea cauzelor care duc la decesul angajaţilor sunt afecţiunile cardiace, accentuate de condiţiile de muncă.

Sindicaliştii luptă pentru o reducere a vârstei de pensionare, deziderat încă nerealizat.

Ştefan Busnatu, medic specialist cardiolog la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”din Capitală, a confirmat legătura dintre decesele tot mai dese ale angajaţilor CE Oltenia şi condiţiile în care muncesc.

Despre SCIENCE+

SCIENCE+ este un proiect derulat de Free Press For Eastern Europe, prin care se urmăreşte facilitarea creării unei rețele unice pentru a împărtăși cele mai bune practici jurnalism în domeniul sănătății și jurnalismului științific, în șase țări din Europa Centrală și de Est: Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria și România.

Reporter 24 este una dintre primele publicaţii din România care au aderat la acest proiect.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri