AcasăACTUALInvestiție de peste 6 milioane de euro la Aeroportul Internațional Craiova

Investiție de peste 6 milioane de euro la Aeroportul Internațional Craiova

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de extindere a terminalelor de sosiri și de plecări ale Aeroportului Internațional Craiova (AIC) a fost semnat, valoare investiției fiind de aproximativ 6.400.000 de euro, inclusiv TVA.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, constructorul care a câștigat licitația este din Craiova și va trebui ca în maximul doi ani să termine lucrările de extindere.

„Putem spune că, din acest moment, intră în linie dreaptă o nouă investiție importantă a Consiliului Județean Dolj, vizând un obiectiv esențial pentru toată Oltenia. Câștigătoarea licitației, o societate din Craiova, și-a asumat ca, în mai puțin de doi ani, să definitiveze întregul demers, care presupune proiectarea, dar și construirea celor două corpuri de clădire prin care vom extinde actualele terminale de plecări și de sosiri de la Aeroportul Internațional Craiova.  Vorbim despre un proces investițional semnificativ și din punct de vedere al valorii, care se apropie de 30 de milioane de lei, fonduri asigurate integral din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj. În egală măsură, este o intervenție absolut necesară, având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor care trec anual prin terminalele aeroportului nostru”, a declarat Prioteasa.

Volumul de activitate a crescut în mod spectaculos, pe Aeroportul Craiova, mai rapid decât se așteptau autoritățile, mai spune șeful CJ Dolj.

„Dacă AIC a stabilit anul trecut un nou record de trafic, cu peste 493.000 de călători, în 2019 estimăm că va depăși această performanță, în condițiile în care, în primul semestru, s-au înregistrat cu aproape 8.000 de pasageri mai mult decât în primele șase luni din 2018. Tocmai pentru a răspunde cât mai prompt necesităților impuse de evoluția remarcabilă a aeroportului, am lansat această investiție în urma căreia suprafața totală a celor două terminale va crește cu peste 2.200 de metri pătrați, adică aproape o treime din capacitatea actuală. Împreună cu dotările suplimentare pe care le vom asigura, noua structură va permite AIC să proceseze 1.150.000 de pasageri anual. Venim astfel în acord cu concluziile unui studiu de trafic realizat în 2018 de către o firmă specializată de consultanță în aviație, care indica faptul că în 2020 ar putea fi depășit pragul de 900.000 de călători”, a mai spus Ion Prioteasa.

De asemenea, se află într-un stadiu avansat al procedurii de atribuire și demersul care urmărește modernizarea și extinderea parcării AIC până la o capacitate de aproximativ 500 de locuri, demers care presupune alte 2,6 milioane de lei investite din bugetul CJ Dolj.

Contractul „Proiectare și execuție lucrări aferente obiectivului de investiții «Extindere terminale plecări și sosiri la Aeroportul Craiova»“ a fost atribuit prin licitație societății comerciale Eldiclau SRL, la o valoare de 29.987.068 de lei, inclusiv TVA, având prevăzută o durată de realizare de 20 de luni.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri