AcasăACTUALLa Craiova a început montarea luminiţelor de Crăciun. Iluminatul festiv, extins în...

La Craiova a început montarea luminiţelor de Crăciun. Iluminatul festiv, extins în acest an

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Pregătirile pentru perioada Sărbătorilor de Iarnă sunt în plină desfășurare, la Craiova, autoritățile demarând deja montarea decorațiunilor festive în oraș, inclusiv în cartierul Craiovița Nouă. Totodată, reprezentanții primăriei spun că, anul acesta, vor fi mai multe căsuțe pentru comercianți, unele roșii, altele realizate de către sculptorii care participă la Rezidența Culturală „Craiova feerică”. 

Municipiul Craiova va intra în atmosfera specifică Sărbătorilor de Iarnă mult mai devreme, comparativ cu anii trecuți, pentru ca locuitorii urbei, dar și alte persoane interesate de Târgul de Crăciun, deja foarte cunoscut, să se bucure din plin de astfel de momente.

Startul va fi dat pe 11 noiembrie și, spun reprezentanții Primăriei Craiova, comercianții care vor fi prezenți în Bănie vor avea la dispoziție mai multe căsuțe unde să expună pentru vânzare obiectele sau produsele specifice perioadei.

A fost cerere pentru căsuțele roșii, motiv pentru care se va suplimenta numărul lor. Totodată, sculptorii prezenți la Rezidența Culturală „Craiova feerică”, eveniment în derulare în prezent, vor da viață, cu motofierestrăul, altor patru căsuțe.

Perioada pentru înscrierea pentru Târgul de Crăciun a fost prelungită până pe 30 septembrie.

„Astfel, persoanele care doresc să participe, ca expozant/comerciant, la zona /zonele de comerț stradal din perioada sărbătorilor de iarnă Craiova 2022 pot fi entități juridice, precum: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale, precum și persoane fizice (pentru produsele realizate de meșteri populari, pentru produsele alimentare primare)”, anunță reprezentanții Primăriei Craiova.

CITEȘTE ȘI: CRAIOVA | Artiștii Ansamblului „Maria Tănase”, pe scena Naționalului, la final de octombrie

În privința îmbodobirii orașului, autoritățile montează decorațiunile specifice, nu doar în zona centrală și pe artele principale, ci și în cartiere, Craiovița Nouă fiind unul dintre acestea.

În baza contractului cadru încheiat pentru iluminatul festiv, anul acesta se aduc figurine noi, se va realiza un tunel luminos, panouri pentru fotografii, o scenetă de păpuși, vor apărea lampioane pe „Cuza”, fără a se impune cheltuieli suplimentare.

Situația actuală de creștere a facturilor la curent nu afectează iluminatul public de sărbători al Craiovei, a explicat edilul Lia Olguța Vasilescu, pentru că sunt utilizate, pentru decorațiuni, leduri.

Târgul de Crăciun de la Craiova se va închide în data de 8 ianuarie 2023.

 

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri