AcasăPOLITICĂLiviu Voiculescu (PNL Olt): Pentru oficialii austrieci, noaptea care vine va fi...

Liviu Voiculescu (PNL Olt): Pentru oficialii austrieci, noaptea care vine va fi un sfetnic bun iar România va putea face mâine primii săi pași în Spațiul Schengen

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu, a enumerat motivele pentru care România merită să adere la Spaţiul Schengen.

Cu o zi înainte de Consiliul JAI de la Bruxelles în care se va decide aderarea la Spațiul Schengen, liberalul spune că România își joacă ultima carte.

CITEŞTE ŞI: Mecanismul gândit de Guvernul României pentru ajutorarea refugiaţilor, „o poartă largă pentru abuzuri și fraude”

„Toți oficialii și europarlamentarii români au o singură misiune: aceea de a transmite Austriei, singura țară care se opune aderării noastre la Schengen, mesajul tuturor românilor. Acela că MERITĂM! Că NI SE CUVINE să fim situați pe același palier cu toate celelalte state membre. Pentru că România și-a respectat angajamentele și a îndeplinit toate condițiile necesare în domeniile cu relevanță pentru aderare pentru ca cetățenii ei să se poată bucura de libertatea de mișcare între frontiere. Și că este inadmisibil, ipocrit și, de ce nu, interpretabil faptul că Austria, o țară cu o multitudine de beneficii produse de relațiile economice actuale cu România, să adopte fără o justificare temeinică o atitudine vădit discriminatorie față de un stat partener. Până mâine mai este o noapte. Și îmi exprim convingerea că, pentru oficialii austrieci, noaptea care vine va fi un sfetnic bun iar România va putea face mâine primii săi pași în Spațiul Schengen”, a transmis Liviu Voiculescu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că România va merge „până la capăt” cu demersurile de aderare la spaţiul Schengen şi va cere un vot în acest sens în Consiliul JAI din 8 decembrie.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri