AcasăACTUALMedicament esențial pentru bolnavii de COVID, de negăsit în farmacii

Medicament esențial pentru bolnavii de COVID, de negăsit în farmacii

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Un medicament esenţial pentru tratarea persoanelor infectate cu SARS-COV 2 este de negăsit în farmaciile din ţara noastră. Conform protocolului Ministerului Sănătăţii, acesta poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor aflaţi la domiciliu. Doar că oamenii nu au de unde să îl cumpere.

Favipiravirul, un medicament care poate fi prescris de medicii de familie pacienţilor cu forme uşoare şi medii de COVID, la domiciliu, în faza de debut a bolii, nu poate fi nici acum prescris, pentru că nu se găseşte în farmacii, scrie Antena3.

„Medicamenul este important pentru că oferă o șansă importantă pentru cei care au boli asociate. Am vorbit de comorbidități care pun pacienții la risc, pentru toți acești pacient se preferă administrarea precoce a unui antiviral care a dovedit că are efect bun, primul s-a administrat în spital, iar acesta care se dă ca medicamnet, din păcate acest medicament nu există în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie. Nu a fost în farmacii decât pe hârtie, doar în spitale.

Să se găsească de cumpărat, multe persoane ar prefera să îl cumpere, daca s-ar găsi o soluție de compensație, dar cel mai important: ar ține acasă persoanele cu forme ușoare, ar degreva spitalele, ar trebui să internăm doar cazurile complicate.

Din păcate acest medicament nu exista în farmacii, cu toate că protocolul arată că poate fi prescris de medicii de familie,  ar trebui să inernam doar cazurile complicate” a spus medicul Sandra Alexiu, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Au mai rămas doar 175 de paturi libere la ATI în toată țara, pentru pacienții cu COVID

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri