AcasăACTUALMedicii de familie ar putea primi salarii mai mari cu 50%. Ce...

Medicii de familie ar putea primi salarii mai mari cu 50%. Ce condiție trebuie să îndeplinească

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Medicii de familie ar putea primi salarii mai mari cu 50%, conform noutățillor care se regăsesc în proiectul contractului cadru al CNAS pe anul 2023, condiția fiind ca aceștia să lucreze în mediul rural. 

Mai exact, cei care aleg să lucreze într-un cabinet aflat într-un sat vor primi, timp de şase luni, cu 50% mai mult decât cei care lucrează în oraș, cu condiția să meargă într-o localitate în care nu mai este alt doctor și nici cabinet medical, potrivit noului Contractul Cadru al CNAS pe 2023, scrie România Tv.

De asemenea, bolnavii cronici ar urma să beneficieze de consultații la distanță pentru monitorizarea stării lor de sănătate, iar pacienții care au suferit un atac vascular cerebral ar urma să beneficieze de îngrijiri medicale la domiciliu – sunt câteva dintre noutățile cuprinse în proiectul contractului cadru al CNAS pe anul 2023.

Noul contract urmează să fie aprobat de Guvern și va intra în vigoare la data de 1 iulie.

„Prin intermediul proiectului noului Contract-cadru supus dezbaterii publice propunem introducerea unor măsuri care stimulează segmentul de prevenție în asistența medicală primară și în ambulatoriul de specialitate, măsuri care vor reașeza și reorienta preocupările de menținere a sănătății și depistare precoce a bolilor, atât ale furnizorilor cât și ale populației. Suntem convinși că prin investiția în medicina preventivă, în timp vom putea culege roadele beneficiilor reflectate în starea de sănătate a populației”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri