AcasăACTUALMedicii din Dolj, din nou, în tensiune. Sorina Pintea a reluat vizitele...

Medicii din Dolj, din nou, în tensiune. Sorina Pintea a reluat vizitele nocturne

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Unitățile spitalicești din județul Dolj nu văr scăpa de vizitele inopinate ale ministrului Sănătății, Sorina Pintea, aceasta reluând acțiunile de control la începutul săptămânii.

Rezultatul primei verificări, din noua serie, s-a concretizat în luarea unor măsuri cu privire la copiii care ajung în urgențe, mușcați de căpușe.

Toate unitățile medicale vor primi un protocol cu privire la mușcătura de căpușă. Ministrul a cerut Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș să conceapă acest protocol după ce părinții au acuzat faptul că pentru o astfel de problemă, copiii sunt plimbați între spitale pentru a li se aplica tratamentul corespunzător.

„Am reînceput vizitele inopinate în unitățile sanitare, așa cum am spus. Luni seara,  am fost în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgențe Copii Grigore Alexandrescu. Garda era bine organizată, protocoale și circuitele respectate, dar în discuțiile pe care le-am avut cu părinții copiilor prezenți în unitate am constat că pentru un fapt banal, o mușcatură de capusă, micii pacienți sunt plimbați între spitale pentru asigurarea tratamentului. Am cerut medicilor de la Institutul Național de boli infecțioase Matei Balș să elaboreze un protocol pentru profilaxia mușcăturii de căpușă care să fie distribuit tuturor spitalelor de urgență pentru copii”, a scris Sorina Pintea, pe Facebook.

Aceasta a mai anunțat că protocolul privind acționarea în cazul mușcăturii de căpușă a fost finalizat și va fi distribuit tuturor unităților sanitare din țară.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri