AcasăACTUALMedicul Octavian Jurma, despre varianta Omicron: „Este exclus să producă un nou...

Medicul Octavian Jurma, despre varianta Omicron: „Este exclus să producă un nou val în România, în luna decembrie”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Medicul Octavian Jurma este de părere că varianta Omicron nu va produce un nou val al pandemiei în România în luna decembrie. Numărul cazurilor s-ar putea înmulți în ianuarie și februarie în funcție de măsurile luate de autorități, consideră Jurma.

Specialistul estimează că numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 nu va crește de sărbători.

„Este exclus ca varianta Omicron să poată produce un nou val în România în luna decembrie chiar și în absența acestor măsuri, pentru că dobândirea dominanței Omicron va dura cel puțin 2-3 săptămâni. Deci luna decembrie va fi relativ liniștită în România la ieșirea din valul 4-Delta”, susține Octavian Jurma.

Medicul crede că impactul și extinderea variantei Omicron pot fi diminuate prin vaccinare și prin utilizarea certificatului verde.

„Dacă însă măsurile de prevenție pot amână debutul valului 5-Omicron din ianuarie până în februarie, am putea salva mii de vieți, mai ales dacă acest răstimp va fi folosit pentru vaccinare și adoptarea certificatului verde. Evident rată de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde, care devine cea mai importantă măsură absența din România. Nu doar că lipsește, dar au fost repetate asigurările publice că nu va fi introdus pentru biserici și deci nici pentru alte activități cu pretenții simiare de esențialitate. Aici bătălia este pierdută înainte de a începe”, este concluzia lui Jurma.

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost descoperite în România.

CITEȘTE ȘI: Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea obligatorie: „Trebuie să rămână o ultimă măsură, dacă toate celelalte eșuează și vezi că mor oamenii”

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri