AcasăPOLITICĂMihai Tudose critică în termeni duri măsurile recomandate de UE: „Au făcut...

Mihai Tudose critică în termeni duri măsurile recomandate de UE: „Au făcut țăndări toate crizele”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose, critică în termeni duri măsurile recomandate de Uniunea Europeană pentru a face faţă crizei energetice anunţate.

Mihai Tudose, fost premier al României, a vorbit despre măsurile drastice de reducere a consumului de energie. Acesta consideră că nu tot ce vine de la Bruxelles trebuie pus în practică, în România, scrie România Tv.

„Lucrurile au luat o ranza. Vorbim de solidaritate, dar numai atunci când vor unii să fim noi solidari cu ei. Ne scufundăm cu barca, iar cineva ne anunță că vom avea ceva umezeală. Acum 30 de ani am omorât doi oameni pentru că au ținut oamenii în frig, o luăm de la capăt. În ultimii doi ani, Comisia Europeană au făcut țăndări toate crizele, cu măsuri luate în prispă și greșite. Eu mi-am făcut datoria față de electoratul meu și le-am spus că am greșit”, a declarat Mihai Tudose.

Comisia Europeană propune o intervenţie de urgenţă pe pieţele europene ale energiei pentru a face faţă recentelor creşteri dramatice ale preţurilor.

Comisia propune, printre altele, obligaţia de a reduce consumul de energie electrică cu cel puţin 5 % în timpul orelor de vârf selectate. Statele membre vor trebui să identifice 10 % din totalul de ore, care au cel mai mare preţ preconizat, şi să reducă cererea în timpul acestor ore de vârf. Comisia propune, de asemenea, ca statele membre să urmărească reducerea cererii globale de energie electrică cu cel puţin 10 % până la 31 martie 2023.

Comisia propune, de asemenea, un plafon temporar al veniturilor pentru producătorii de energie electrică „inframarginali”, şi anume cei care utilizează tehnologii cu costuri mai mici, cum ar fi sursele regenerabile de energie, energia nucleară şi lignitul, care furnizează energie electrică în reţea la un cost mai mic decât nivelul preţului stabilit de producătorii „marginali” mai scumpi.

CITEȘTE ȘI: Cea mai veche amenajare de irigații din România, Stoeneşti- Vișina, reabilitată acum, le asigură fermierilor o producție mai bună, la costuri zero. Fermier: “Dacă nu aveam irigaţiile, era o mare pierdere. Acum facem o altă agricultură” (FOTO&VIDEO)

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri