AcasăACTUALMii de pacienți pe listele de așteptare ale clinicilor medicale din Craiova....

Mii de pacienți pe listele de așteptare ale clinicilor medicale din Craiova. Nu mai au plafon pentru investigații RMN

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Asiguraţii doljeni care au nevoie de investigaţii RMN nu mai pot beneficia de aceste servicii medicale decontate până la sfârșitul acestui an, reprezentanții clinicilor din Craiova menționând că au terminat plafonul alocat de Casa Națională de Asigurări. Mai mult, sunt și centre medicale care au pe lista de așteptare aproximativ 3.000 de persoane, semn că nici pentru anul viitor nu mai sunt locuri, susțin angajați ai clinicilor.

Singura soluție este, dacă doljenii au nevoie de astfel de investigatii, să le facă plătind tariful integral, pentru o regiune a coloanei, de exemplu, tariful fiind de 570 de lei sau chiar și 770, în funcție de clinică.

„Avem contract cu CAS Dolj, dar nu mai avem plafon. Până la sfârșitul anului nu mai facem programări pentru RMN decontat. Poate vor mai fi ceva locuri în octombrie când poate mai primim niște bani, dar avem deja liste de așteptare. La liber, se face programare cam cu zece zile înainte și se pot face investigații. Costă 570 de lei, cu substanță de contrast, o regiune din coloană”, a spus reprezenta uneia dintre clinicile craiovene.

Lista de așteptare este baza tuturor clinilor din Craiova. La o altă unitate medicală, răspunsul este același: „fie faceți plătind întreaga sumă, fie vă trecem pe lista de așteptare”. O listă pe care, la ora actuală, se găsesc 3.000 de persoane.

„Costă 770 de lei cu substanță de contrast, o regiune din coloană sau ce aveți de făcut. Programare pentru o investigație decontată nu mai facem pentru că locurile sunt ocupate până la sfârșitul anului. Pe listă sunt deja 3.000 de persoane, deci și anul viitor este ocupat”, a precizat angajata unei alte clinici medicale din Craiova.

Nu este primul an când pacienții se confruntă cu astfel de situații. Cei mai mulți dintre cei care au nevoie de astfel de investigații o fac la recomandarea medicului specialist în cazul unor probleme de sănătate care pentru a fi rezolvate depind de efectuarea RMN-ului. Din acest motiv, doljenii plătesc din buzunar contravaloarea serviciului medical deși lunar achită contribuția la CAS.

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri