AcasăACTUALMinistrul Agriculturii, despre scumpirile anunțate: „Piaţa va regla acest joc al momentului”

Ministrul Agriculturii, despre scumpirile anunțate: „Piaţa va regla acest joc al momentului”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Agriculturii, Petre Dea, intervine după avertismentul fără precedent lansat de un lanț de hypermarketuri conform căruia alimentele mai scumpe vor dispărea de pe rafturi.

„Nu cred că se vor retrage produsele de pe raft pentru că ele sunt cerute de consumatori.  Evident că sunt o serie de interpretări. Trebuie să fim liniștiți din acest punct de vedere pentru că producția există în România şi trebuie să se valorifice. Dacă nu se valorifică de acest lanț se va valorifica de un altul”, a spus Petre Daea la Antena 3.

Întrebat apoi dacă există în acest moment motive pentru scumpirea alimentelor sau a altor produse în România, ministrul Agriculturii a spus:

„Sigur că nu. Preţul produselor s-a stabilizat. La produsul de lapte există situaţii mai delicate, dat fiind faptul că seceta a pus la grea încercare pe fermierii români care trebuie să alimenteze cu furaje fermele. Nu există elementele obiective care să determine o creştere atât de mare”, a explicat Petre Daea.

„Eu nu mă duc cu coșul la supermarket”

„Eu nu mă duc cu coșul la supermarket. Nu îmi fac coșul zilnic, dar îmi fac nevoia de aprovizionare pentru fiecare moment. (…) Piaţa va regla acest joc al momentului. Sunt reţele suficiente care să distribuie produsele”, a mai spus Petre Daea, ministrul Agriculturii, la Antena 3, subliniind că fermierii vor beneficia de programe de sprijin.

„Avem programe în planul naţional strategic pentru a ne putea aproviziona în România cu produsele pe care le facem şi suntem pe drumul cel bun”, a conchis Petre Daea.

CITEȘTE ȘI: Romula Fest la Reșca | Tabere antice, lupte cu gladiatori, ateliere și spectacole de muzică folk(Foto)

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri