AcasăACTUALMinistrul Agriculturii, legat de pesta porcină: „Trimitem cercetători în Vietnam pentru testarea...

Ministrul Agriculturii, legat de pesta porcină: „Trimitem cercetători în Vietnam pentru testarea unui vaccin”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

O echipă de cercetători români ar putea merge în Vietnam, unde a fost testat cu succes un vaccin împotriva pestei porcine africane, a declarat, luni .ministrul Agriculturii Petre Daea.

Ministrul a precizat că a trimis o scrisoare omologului vietnamez, în care îl roagă să permită cercetătorilor să colaboreze cu echipa de români.

„Sunt convins că acest lucru va fi posibil, pentru că pe data de 15 aprilie noi am încheiat un memorandum, atât ANSVSA cât şi MADR, cu Ministerul Agriculturii din Vietnam şi pe această direcţie ştiinţifică de colaborare să putem ajunge să lucrăm împreună pentru a ajunge cât mai repede în posesia acestui vaccin”, a spus Daea.

Conform presei internaţionale, cercetătorii vietnamezi au testat cu succes un vaccin împotriva pestei porcine africane. Virusul a fost descoperit în Vietnam în februarie a a afectat în jur de 10% din efectivele locale de porci.

Afectate de virus sunt şi China, Laos şi Coreea de Nord.

Conform ANSVSA, în România numărul focarelor de pestă porcină a crescut de la 192 în urmă cu trei săptămâni la 416, boala evoluând în prezent în 140 de localităţi din 20 de judeţe, în timp ce pe 10 iulie agenţia anunţa boala în 77 de localităţi din 18 judeţe.

În alte 4 judeţe există doar cazuri la mistreţi. În total au fost eliminaţi 372.325 de porci afectaţi de boală şi există 1.660 de cazuri la mistreţi.

Au fost stinse 1.246 de focare. Cele mai multe focarre active se află în Teleorman – 169 de focare în gospodăriile populaţiei şi 515 cazuri la mistreţi, Dolj – 81 de focare în gospodăriile populaţiei şi 8 cazuri la mistreţi, Prahova – 23 de focare în gospodăriile populaţiei şi 3 cazuri la mistreţi.

mediafax.ro

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri