AcasăACTUALMinistrul Daea, după dezastrul găsit la o stație de pompare din Mehedinți:...

Ministrul Daea, după dezastrul găsit la o stație de pompare din Mehedinți: „Să nu mai distrugem, să păstrăm ce avem”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a mers duminică la secția de pompare de la Țigănași din județul Mehedinți și canalul de aducțiune de 12 kilometri și a spus, ulterior, că stațiile de punere sub presiune sunt devastate, canalele avariate, iar lipsa de acțiune se vede prin vegetația forestieră care a ocupat canalul.

Ministrul Agriculturii spune că România ar putea începe prin a nu mai distruge ceea ce are.

blank

„Împreună cu directorul general al ANIF, Cornel Popa, am fost la amenajarea Crivina – Vânju Mare, în județul Mehedinți, pentru a vedea stadiul lucrărilor începute în data de 21 iulie 2022. În urma discuțiilor purtate cu constructorul la fața locului, am putut ajunge la concluzia că termenul de execuție de 36 de luni va putea fi comprimat, ceea ce este de dorit și apreciat. Văzând stația de pompare de la Tigănași și canalul de aducțiune de 12 km, care au intrat în programul de reabilitare, derulându-se acum lucrările de curățire a secțiunii de scurgere, nu poți trece cu vederea peste distrugerile făcute de-a lungul anilor. Nesăbuința și lipsa de acțiune se pot vedea prin vegetația forestieră care a ocupat întreaga secțiune a canalului. Canalele au fost avariate, stațiile de punere sub presiune devastate, practic a fost scos din funcțiune întregul sistem”, spune ministrul Agriculturii pe Facebook.

Daea a menționat că este nevoie de investiții, de curățarea secțiunii de scurgere, impermeabilizând canalele, înlocuind agregatele cu altele cu consum mai mic de energie și să să fie pusă în funcțiune infrastructura secundară folosind bani europeni.

blank

Ministrul a amintit că în ședința de Guvern din 3 august a fost aprobat Programul Național pentru Infrastructura principală de irigații.

Conform prevederilor Legii 136/2022, România trebuie să ajungă până în 2027 la 2,6 milioane ha suprafață irigabilă, pentru care s-a prevăzut suma de 1,5 miliarde euro de la bugetul național.

CITEȘTE ȘI: Aeroportul Internațional Craiova face angajări. Ce posturi au fost scoase la concurs

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri