AcasăACTUALMinistrul Muncii, despre salariul minim: „De la 1 ianuarie, ar trebui să...

Ministrul Muncii, despre salariul minim: „De la 1 ianuarie, ar trebui să crească din nou”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Inflaţia este galopantă, iar salariile nu ţin pasul cu preţurile. Ministrul Muncii anunţă noi pachete sociale, dar şi o majorare a salariului minim din 2023.

Salariul minim va creşte de anul viitor, anuntul vine de la Ministerul Muncii, potrivit România Tv.

„În acest moment, salariul minim este de 2550 de lei. Una din măsurile care au făcut parte din pachetele economice și sociale pe care le-am impelmentat a fost și punerea la dispoziție a unei măsuri către mediul privat, o majorare a salariului minim brut garantat în plată cu valoarea de 200 de lei. Să ajungă deja la 2.750 de lei, cu mentiunea că acei 200 de lei sunt net și nu vor fi taxați de statul Român și nici impozitați”, a anunțat Marius Budăi în direct la un post tv.

Acesta a spus că nu va fi luată o decizie până nu va avea loc o discuție între partenerii sociali și guvern.

„Din punctul meu de vedere este obligatoriu o asemena creștere, dar nu trebuie să facem creștere la întâmplare și voi demara în consiliul național tripartit o discuție care trebuie să fie onestă între partenerii sociali și guvern și să putem să găsim împreună cea mai bună soluție astfel încât de la 1 ianuarie salariul minim ar trebui să crească din nou”, a încheiat Budăi.

CITEȘTE ȘI: Un cuplu de italieni care a plecat în vacanţă la Cracovia, dar a ajuns la Craiova: „Descoperim încet-încet o frumoasă Românie”

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri