AcasăACTUALMinistrul Muncii, precizări privind acordarea voucherelor pentru alimente

Ministrul Muncii, precizări privind acordarea voucherelor pentru alimente

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a venit cu noi precizări referitoare la acordarea voucherelor de 50 de euro persoanelor care fac parte din categoriile vulnerabile.

Beneficiarii acestor vouchere sunt pensionari cu pensii mai mici de 1.500 de lei, persoane cu dizabilităţi, copii din orfelinate şi centre de plasament, familii monoparentale, familii în care venitul este mai mic de 600 de lei pe cap de familie, scrie România Tv.

„Sunt peste 2,3 milioane de pensionari care vor beneficia de această măsură, peste 800 de persoane cu dizabilităţi şi acum suntem în construcţie pe numărul de copii care vor primi vouchere de 30 de euro pentru preîntâmpinarea abandonului şcolar. Am majorat deja norma de hrană pentru copiii din orfelinate, pentru masa din spitale”, a precizat ministrul Muncii.

Autorităţile se gândesc la două modalităţi prin care beneficiarii să primească aceste vouchere.

„Sunt două soluţii: ori pe suport tehnic, ori ca acel tip de card cum a fost la alimente. Dacă va fi listat, în ziua cu pensia vor primi şi voucherul. Va fi folosit pe sistemul bonurilor de masă”, a explicat Budăi.

Marius Budăi a precizat că, în cazul achiziţiei de produse cu vouchere, nu se va primi rest. De aceea, recomandă cumpărarea unei cantităţi mai mari de produse, care ideal ar fi să fie neperisabile.

Voucherele de 50 de euro vor fi distribuite începând cu luna iunie, din două în două luni. Astfel, beneficiarii le vor primi în iunie, august, octombrie şi decembrie.

Ministrul Budăi nu exclude o majorare a pensiilor până la sfârşitul anului, dar nici nu vrea să dea speranţe seniorilor. Spune că nu poate direcţiona tot bugetul către pensii, mediul de afaceri fiind la fel de important, pentru că el asigură locurile de muncă.

„Nu putem să ducem toţi banii în social şi să nu sprijinim şi mediul de afaceri. Trebuie să ajutăm mediul de afaceri să apere locurile de muncă. Ar fi excepţional să reuşim să acordam o a doua majorare în acest an. Pentru acei pensionari care au avut pensia minimă, le-a crescut cu 25%, pentru ceilalţi, cu 10%. Trebuie să găsim măsuri. Să nu-şi închipuie cineva că prin ceea ce am făcut îi vom îmbogăţi pe bieţii oameni, nicidecum. Încercăm să fim un sprijin în faţa acestui val de scumpiri”, a mai spus ministrul Budăi.

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pe litoral pentru 1 Mai. Cât au plătit românii pentru un sejur de trei nopți

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri