AcasăACTUALNicolae Ciucă, despre reglementarea pieței energiei: „Nu putem să nu luăm măsuri....

Nicolae Ciucă, despre reglementarea pieței energiei: „Nu putem să nu luăm măsuri. Facem o analiză la nivelul coaliției”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Reglementarea pieței energiei, subiect aflat în analiză la ora actuală, existând deja discuții în vederea luării unor decizii, poate fi o măsură, dar a precizat premierul Nicolae Ciucă, prezent joi la Craiova, că aceste „măsuri trebuie luate pe baza unui dialog deschis, onest și analiză la nivelul coaliției”. 

Premierul a anunțat că rezultatul acestor discuții arată că măsurile ce vor fi luate vor trebui să asigure competitivitate produselor românești.

„Am avut mai multe decizii, mai multe ordonanțe, fiecare dintre ele încercând să se adapteze la dinamica evoluției prețurilor la energia electrică și la gaze și să facem în așa fel încât să protejăm cetățenii și economia. Din discuțiile avute rezultă foarte clar că trebuie să luăm măsuri astfel încât să asigurăm competitivitate produselor românește. Avem nevoie să continuăm să evaluăm și să menținem deschise discuțiile cu structurile din domeniul electricității și gazelor naturale, cu toți cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu, astfel încât șă identificăm cea mai bună soluție pentru cetățeni și pentru economie. Nu putem să nu luăm măsuri, dar aceste măsuri trebuie luate pe baza unui dialog deschis, onest și, desigur, analiză la nivelul coaliției, astfel încât să luăm cea mai bună decizie”, spune Nicolae Ciucă.

Nu există o dată de la care să se aplice reglementarea pieței energiei, Ciucă menționând că la întâlnirea de luni, furnizorii și distribuitorii au venit cu această propunere „prin care să ne gândim și la o variantă de semi-reglementare”.

CITEȘTE ȘI: A demisionat premierul Marii Britanii. Liz Truss era în funcţie de foarte scurtă vreme

„Trebuie să facem în așa fel încât să rămânem conectați la piața liberă. (…) Ne dorim ca săptămâna viitoare să continuăm discuțiile cu producătorii. După aceea avem analiză la nivelul instituțiilor și vom lua o decizie cât de curând”, a completat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul României, ministrul energiei și cel al afacerilor interne au fost, joi, la Craiova, unde au vizitat trei fabrici din mediul privat.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri