AcasăACTUALNoua lege a pensiilor ar trebui să fie gata la începutul anului...

Noua lege a pensiilor ar trebui să fie gata la începutul anului 2023. Vârstă de pensionare pentru femei, mai mare

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Guvernul şi-a asumat prin PNRR ca noua lege a pensiilor să fie gata la începutul anului. Potrivit noilor reglementări, pensiile a 5 milioane de români ar trebui să fie recalculate, iar vârsta de pensionare pentru femei ar trebui să crească până la 65 de ani.

Noua lege a pensiilor asumată de Guvern prin PNRR vine cu schimbări importante pentru români, scrie România Tv.

Noua lege a pensiilor ar trebui să fie gata până la începutul anului următor. Principalele modificări se referă la recalcularea pensiilor pentru cinci milioane de români, dar şi la creşterea vârstei de pensionare. Reamintim că Guvernul şi-a asumat creşterea vârstei de pensionare prin PNRR.

În momentul de față, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani și 6 luni. Cu toate acestea, ea va crește treptat până la egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani. Creșterea vârstei de pensionare va avea loc până în anul 2030, gradual.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că vârsta de pensionare pentru femeile din România se va modifica. Totodată, acesta a explicat că majorarea vârstei de pensioare a femeilor este un lucru asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Este un lucru asumat prin PNRR. Vârsta de pensionare la femei creşte oricum în baza legii actuale 263 şi va ajunge la 63 de ani, după care va urma o etapă unde va fi egalizare la 65 de ani, dar nu dintr-o dată. Se va întâmpla etapizat, deci probabil va fi undeva prin 2030”, a explicat ministrul Muncii.

Marius Budăi a mai precizat că va fi și o excepție în noua regulă. Potrivit acestuia, femeile care au mai mulți copii vor ieși la pensie mai repede. Pentru bărbați, vârsta de pensionare va rămâne aceeași, adică 65 de ani. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

CITEȘTE ȘI: Universitatea din Craiova, noi “Orizonturi în Era Digitală”. Proiect în valoare de 6,3 milioane de euro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri