AcasăACTUALOfițer ISU, sancționat după ce a încurcat codurile trimise prin RO-ALERT

Ofițer ISU, sancționat după ce a încurcat codurile trimise prin RO-ALERT

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un ofiţer al ISU Constanţa a fost sancţionat, duminică, după ce a încurcat codurile transmise prin sistemul Ro-Alert, sîmbătă seara. Potrivit reprezentanţilor ISU, acesta ar fi transmis populaţiei o avertizare Cod roşu în loc de Cod Portocaliu. 

Un ofiţer al ISU Constanţa a fost sancţionat, duminică, după ce a trimis un mesaj Ro-Alert greşit, sâmbătă seara, când judeţul a fost sub avertizare Cod portocaliu, a anunţat şeful ISU Constanţa, Daniel Popa. Întrebat dacă alertele au fost trimise populaţiei la timp, şeful instituţiei a precizat că există un timp care se pierde între primirea mesajelor de la ANM şi transmiterea lor, necesar pentru redactarea textelor.

„Din greşeală operatorul nu a modificat mesajul şi l-a transmis cu Codul roşu. Am intervenit ulterior. Era în plin cod portocaliu, aveam peste 170 de apeluriNu este singura aplicaţie de informare, este şi aplicaţia DSU, mai avem şi alte aplicaţii pe care transmitem alertele meteorologice. (…) Primul apel a venit la 17.45. Nici nu apăruse mesajul de Cod portocaliu pentru intervenţie. Există un timp între primirea de la ANM şi transmiterea de către noi. Operatorului îi ia în jur de cinci minute redactarea apelului. Faptul că a apărut mesajul, acel ultim de Cod Portocaliu, era îndreptarea erorii”, a declarat Daniel Popa.

Angajatul ISU Constanţa a fost sancționat cu o mustrare scrisă.

mediafax.ro

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri