AcasăPOLITICĂOPINIE | A fugit alesul poporului. Ca să nu fie votat din...

OPINIE | A fugit alesul poporului. Ca să nu fie votat din nou

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Nimic nu se schimbă în România, se plânge un băimărean care l-a votat pe Cătălin Cherecheș când acesta era în arest preventiv și încă o dată în 2020, când procesul primarului era deja avansat. Probabil că băimăreanul l-ar fi votat și în 2024, dacă edilul nu ar fi fost condamnat pentru luare de mită și nu ar fi fugit din țară.

Dubla realegere a primarului din Baia Mare este unul dintre cele mai rușinoase episoade din istoria politică post-decembristă și confirmă ceea ce susțin de foarte multă vreme: politicienii care ne conduc și de care ne plângem în fiecare zi nu au luat puterea cu forța.

Le-am oferit-o noi, democratic, prin vot sau neprezentându-ne la vot. În plus, politicienii – o spun conștient că mulți dintre voi vă veți simți jigniți – sunt exclusiv oglinda comunității pe care o reprezintă.

Când băimărenii l-au ales pe Cătălin Cherecheș de două ori, deși individul a fost prins în flagrant luând mită – așadar nu era vorba de vreo invenție a unor procurori, de vreun mecanism fin de corupție, pe care să nu-l înțeleagă cetățenii, au arătat că nu au absolut nici o problemă cu furtul, că susțin corupția și că le place să fie furați.

Alegerea celui care astăzi și-a mai adăugat și infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei la palmaresul penal spune mai multe despre băimăreni decât despre Cătălin Cherecheș. Și nu spune nimic de bine.

Mai ales că, dacă nu ar fi fost condamnarea definitivă de acum, avea cele mai mari șanse pentru al patrulea mandat.

continuarea, în PRESShub

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri