AcasăACTUALPacienții Spitalului Județean Târgu Jiu pot fi vizitați de trei ori pe...

Pacienții Spitalului Județean Târgu Jiu pot fi vizitați de trei ori pe săptămână. Ce reguli trebuie să respecte aparținătorii

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Pacienții internați în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu beneficiază, începând de astăzi, de posibilitatea de a fi vizitați de către aparținători. 

Potrivit reprezentanților unității spitalicești, sunt permise vizitele unui membru al familiei/aparținătorul legal al pacientului în fiecare zi de miercuri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 15.00 – 17.00.

Timpul maximum alocat vizitei va fi de 10 minute.

„Facem precizarea că un singur aparținător al unui pacient are voie să viziteze bolnavul internat în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, iar într-un salon va fi permis accesul doar a câte două persoane venite în vizită la bolnavi. De asemenea, vizitatorii vor primi echipament standard de protecție (mască de protecție, halat și botoși de unică folosință); trebuie să respecte măsurile de igienă obligatorii pentru prevenirea apariției și transmiterii infecțiilor asociate activității medicale (dezinfectarea mâinilor înainte și după terminarea vizitei). Este interzis vizitatorilor să deranjeze sub orice formă ceilalți bolnavi, să se așeze pe paturile bolnavilor sau să intervină în modificarea poziției paturilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al instituției, Mihaela Țicleanu.

CITEȘTE ȘI: 2640 de articole publicate în presa românească în doar 6 luni și monitorizate în permanență. Se poate! Cu Publyo™️!

La nivelul Secțiilor Pediatrie, Neonatologie, Compartimentul Chirurgie și Ortopedie Pediatrică se va permite accesul unui aparținător doar în cazul în care copilul internat este neînsoțit.

Totodată, vizitarea pacienților critici COVID și Non-COVID, internați în secțiile ATI se va face zilnic

„Vizitarea pacienților critici COVID și Non-COVID, internați în secțiile ATI se va face zilnic, cu respectarea următoarelor condiții: aparținătorul face o cerere scrisă către conducerea unității medicale, cerere care va fi aprobată și de medicul curant/medicul șef de secție și de conducerea unității. Solicitarea va cuprinde obligatoriu numele și prenumele solicitantului, date de contact – număr de telefon, gradul de rudenie cu pacientul, numele și prenumele pacientului și secția unde acesta este internat. Această cerere scrisă va fi transmisă către registratura spitalului. După ce îi este aprobată vizita, vizitatorul este obligat să respecte toate măsurile sanitare care se impun. Pe durata programului de vizitare, personalul medical poate solicita membrului familiei/aparţinătorului legal să întrerupă vizita și să părăsească incinta spitalului, în situații de urgență medicală, precum și în cazul în care conduita lor este necorespunzătoare sau prejudiciază efectuarea de manevre și îngrijiri medicale”, a conchis Țicleanu.
- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri