AcasăACTUALPapa Francisc a oficiat liturghia la Catedrala Sfântul Iosif/ Papa Francisc, cu...

Papa Francisc a oficiat liturghia la Catedrala Sfântul Iosif/ Papa Francisc, cu papamobilul, aplaudat de mii de români/ Suveranul Pontif a rostit „Tatăl nostru” în Catedrala Neamului, la slujba ortodoxă

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Călătoria apostolică a Papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”. Papa Francisc vizitează România în perioada 31 mai – 2 iunie şi va fi prezent la Bucureşti, Iaşi, Blaj şi Şumuleu Ciuc. Duminică, vizita se va încheia pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, unde pontiful va beatifica şapte episcopi greco-catolici martiri.

UPDATE 20.10 Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” precizează că peste 150.0000 de persoane au participat la evenimentele publice din Capitală ale Sanctităţii Sale, de la aterizarea în România până la retragerea la Reşedinţa Oficială.

UPDATE 19.47 Papa Francisc s-a îndreptat spre Piaţa Revoluţiei, după slujba de la Catedrala Sfântul Iosif, unde a salutat pelerinii adunaţi în număr mare, în ciuda ploii. Suveranul a fost ovaţionat şi aplaudat.

UPDATE 19.36 Slujba de la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală s-a încheiat, Papa Francisc fiind aplaudat la final.

UPDATE 18.00 Papa Francisc a ajuns la catedrala Sfântul Iosif unde va oficia liturghia romano-catolică. Papa Francisc a fost aplaudat de mii de români la sosirea la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală

Papa Francisc a sosit, vineri, cu papamobilul, la Catedrala Catolică Sfântul Iosif din Capitală, fiind aplaudat de mii de români prezenţi pe traseu, care au venit cu steaguri şi flori. Sfântul Părinte va ţine o predică în faţa pelerinilor.

Suveranul Pontif s-a oprit , la coborârea din papamobil, şi a salutat mulţimea, fiind aplaudat minute bune în şir la intrarea în Catedrala Sfântul Iosif.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.

UPDATE 17.50 Papa Francisc a pornit, cu papamobilul, la Catedrala Catolică Sfântul Iosif din Capitală, unde Sfântul Părinte va ţine o predică în faţa pelerinilor.

Suveranul Pontif va susţine o predică la Catedrala Catolică „Sfântul Iosif” din Bucureşti.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.

UPDATE 17.30 Patriarhul Daniel a spus şi el rugăciunea Tatăl Nostru.

UPDATE 17.20 Papa Francisc ţine un discurs în italiană în faţa unui public numeros din Catedrala neamului. Papa Francisc a rostit Tatăl nostru în italiană în Catedrala Neamului.

UPDATE 17.00 Papa Francisc a ajuns la Catedrala Neamului şi este primit cu flori şi pâine. El asistă la slujba ortodoxă, iar Patriarhul i-a dat o icoană a Sf. Andrei, ocrotitorul românilor.

Papa Francisc, la Catedrala Mântuirii: Hristos a înviat! /Suveranul a fost aplaudat de pelerini

Papa Francisc a fost aplaudat de pelerini atunci când a ajuns la Catedrala Mântuirii Neamului, Suveranul Pontif fiind, de asemenea, întâmpinat şi cu pâine şi sare. Papa Francisc a salutat pelerinii cu „Hristos a înviat!”.

Suveranul Pontif a fost aplaudat de pelerini la sosirea la Catedrala Mântuirii Neamului. Papa Francisc a salutat cu „Hristos a înviat!”.

Papa Francisc a fost aşteptat, la Catedrală, de preşedintele Klaus Iohannis, de principesa Margareta şi principele Radu, de premierul Viorica Dăncilă, de miniştrii Ana Birchall, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu, Călin Popescu Tăriceanu, de fostul premier Victor Ponta şi de Ludovic Orban.

Întrevederea cu reprezentanţii Bisericii ortodoxe se încheie cu vizita Papei şi a Patriarhului la noua catedrală ortodoxă pentru rugăciunea ”Tatăl Nostru” şi cu un cuvânt de salut din partea Succesorului lui Petru.

Prima zi a papei în România se încheie cu Sf. Liturghie oficiată în catedrala ”Sf. Iosif” a arhidiecezei romano-catolice de Bucureşti.

Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”.

UPDATE: Papa Francisc s-a urcat din nou în Loganul albastru, cu care a venit de la aeroport. El a urcat în faţă, lângă şofer, şi are geamul coborât pentru a saluta lumea care vrea să-l vadă. Delegaţia a plecat spre Catedrala Mântuirii Neamului.

UPDATE: Patriarhul Daniel, către Papa Francisc: Vă dorim multă sănătate şi mulţi ani de viaţă

Patriarhul Daniel a amintit, în discursul său cu prilejul vizitei Papei Francisc la Palatul Patriarhal, şi de vizita Papei Ioan Paul al II-lea şi a Patriarhului Teoctist de la Bucureşti, pe care i-a caracterizat ca fiind apărători ai credinţei creştine.

„Papa Ioan Paul al II-lea, în timpul episcopatului său în Polonia, şi Patriarhul Teoctist ca episcop în România au avut o experienţă spirituală comună şi anume au cunoscut anii grei ai regimului comunist, când biserica a fost marginalizată şi persecutată. De aceea întâlnirea lor la Bucureşti în zilele de 7-9 mai 1999 a fost marcată de bucuria libertăţii religioase a creştinilor şi amplificată de sărbătoarea Sfintelor Paşti. Atât Papa Ioan Paul al II-lea cât şi Patriarhul Teoctist au fost apărători ai credinţei creştine şi au simţit în activitatea lor ajutorul lui Iisus Hristos cel răstignit şi înviat. În acest sens, predecesorii noştri ne chemă astăzi şi pe noi să apărăm şi să promovăm credinţa în Hristos şi valorile creştine. Într-o Europă foarte secularizată pentru a transmite tinerei generaţii credinţa, iubirea, milostiva lui Hristos pentru lume şi credinţa în viaţa eternă a persoanei umane”, a spus Patriarhul Daniel, în discursul său cu prilejul vizitei Papei.

„În acelaşi timp Evanghelia lui Hristos ne cheamă să promovăm dreptatea, reconcilierea şi solidaritatea în societate pentru ca iubirea în Hristos pentru toţi oamenii să fie percepută ca fiind binecuvântare, pace şi bucurie pentru persoane şi pentru popoare. Vă dorim multă sănătate şi mulţi ani de viaţă”, a mai spus Preafericitul Părinte Daniel.

Papa Francisc se află la Palatul Patriarhal din Bucureşti, Suveranul Pontif, unde a avut o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel şi apoi o întrevedere cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

UPDATE 16.00

Papa Francisc, la Patriarhie: Să nu cedăm seducţiei unei culturi a urii, a individualismului

Papa Francisc a adresat un mesaj de unitate, vineri, după întrevederea privată avută cu Patriarhul Daniel, Suveranul Pontif îndemnând la ajutor şi spunând că oamenii nu trebuie să cedeze „seducţiei unei culturi a urii, a unei culturi a individualismului”.

„Datorită lui Dumnezeu, rădăcinile noastre sunt sănătoase, sunt sănătoase şi puternice şi, chiar dacă crescând au suferit deformări şi încercări ale timpului, suntem chemaţi asemenea psalmistului, să ne amintim cu recunoştinţă de ceea ce Domnul a făcut în noi, să înălţăm Lui un imn de laudă, unii pentru ceilalţi. Amintirea paşilor făcuţi împreună ne încurajează să înaintăm spre viitor, având conştiinţa diferenţelor, dar regăsind mulţumirea atmosferei de familie, reînsufleţind memoria comuniunii, care, ca o făclie, să lumineze paşii drumului nostru. Să mergem împreună în căutarea Domnului. Ne este exemplu ceea ce a făcut Domnul în ziua Paştelui pe când mergea împreună cu ucenicii pe drumul spre Emaus, ei discutau despre cele întâmplate, despre neliniştile lor, despre îndoielile lor, Domnul i-a ascultat cu răbdare şi cu inima deschisă le-a vorbit ajutându-i să înţeleagă şi să discearnă evenimentele”, a transmis Suveranul Pontif.

Sanctitatea Sa a vorbit şi despre schimbările sociale şi culturale rapide care au avut loc în ultimii ani în lume, îndemnând la unitate.

„Şi noi avem nevoie să-l ascultăm împreună pe Domnul, mai ales în aceste ultime vremuri, în care drumurile lumii au dus la schimbări sociale şi culturale rapide. De dezvoltare tehnologică şi de bunăstare economică au beneficiat mulţi, dar cei mai mulţi au rămas implacabil excluşi în vreme ce globalizarea, care impune conformare, a contribuit la dezrădăcinarea valorilor popoarelor, slăbind etica şi convieţuirea, poluate în anii recenţi, de un copleşitor simţămând de teamă care, deseori, duce la atitudine de închidere şi de ură. Avem nevoie să ne ajutăm, să nu cedăm seducţiei unei culturi a urii, a unei culturi a individualismului, care, deşi nu mai puţin materialistă, mai puţin ideologică precum în timpurile persecuţiei, este totuşi mai convingătoare”, a mai spus Papa Francisc.

Suveranul Pontif a fost prezent, vineri, la Palatul Patriarhal din Bucureşti, unde a avut o întâlnire privată de aproximativ 30 de minute cu Patriarhul Daniel şi apoi o întrevedere cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române.

UPDATE15.40 Papa a sosit la Palatul Patriarhal unde va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel şi cu Sinodul Biserticii ortodoxe.

Papa Francisc a ajuns, la ora transmiterii ştirii, la Palatul Patriarhal din Bucureşti, Suveranul Pontif urmând să aibă o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel şi apoi o întrevedere cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române, în faţa căruia prezintă cel de-al doilea discurs al vizitei.

Programul liturgic al călătoriei sale în România:

15:45 Întâlnire privată cu patriarhul în Palatul Patriarhal

16:15 Întâlnire cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române în Palatul Patriarhal. Discursul Sfântului Părinte

17:00 Rugăciunea Tatăl nostru în noua Catedrală ortodoxă. Salutul Sfântului Părinte

Catedrala catolică. Piaţa Revoluţiei:

18:10 Şfânta liturghie în Catedrala Catolică Sfântul Iosif. Predica Sfântului Părinte

Sâmbătă, 1 iunie: 9:30 – Transfer de la Bucureşti cu avionul, spre Bacău, apoi Papa Francisc va merge cu elicopterul la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia.

Succesiv, papa merge cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Şumuleu-Ciuc, unde celebrează Sf. Liturghie cu pelerinii prezenţi şi ţine omilia celebrării euharistice.

17:00 – Transport cu elicopterul pe aeroportul din Iaşi

17:30 – Vizită la Catedrala Romano-Catolică, după care merge în faţa Palatului Culturii pentru o întâlnire mariană cu tinerii şi familiile, cărora le adresează cel de-al şaselea discurs al vizitei. În cursul serii, papa se întoarce cu avionul la Bucureşti.

Duminică, 2 iunie: 9:00 – Transfer cu avionul de la Bucureşti la Sibiu, de unde merge cu elicopterul la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, pontiful celebrează Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfăşurându-se pe Câmpia Libertăţii de la Blaj.

După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte are o întâlnire cu comunitatea rom din Blaj.

17:00 – Papa soseşte cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun.

17:30 – Papa Francisc pleacă din România cu avionul, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino în jurul orei locale 18.30.

După nelipsita vizită la icoana Maicii Domnului ”Salus Populi Romani” din bazilica Santa Maria Maggiore, papa se întoarce la reşedinţa sa din Casa ”Sf. Marta” din Cetatea Vaticanului.

UPDATE 13.40 Papa Francisc a coborât din maşină şi a salutat mulţimea la plecarea de la Palatul Cotroceni

Papa Francisc a coborât din maşină şi a salutat, vineri, cele câteva sute de persoane care aşteptau în curtea Palatului Cotroceni, la plecare. Următoarea întâlnire pe care Suveranul Pontif o va avea în Bucureşti va fi una privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhal.

UPDATE 13.20 Papa Francisc: Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dumneavoastră ţară

Papa Francisc a adresat, vineri, un prim mesaj în cadrul vizitei istorice desfăşurate în ţara noastră, precizând, într-un discurs ţinut la Palatul Cotroceni, că se bucură că se regăseşte într-o ţară atât de frumoasă, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

„Adresez salutul meu cordial şi mulţumirile mele domnului preşedinte şi doamnei premier pentru invitaţia de a vizita România. Îl salut pe membrii corpului diplomatic şi pe membri societăţii civile. Pe fratele meu Daniel ţin să îl salut cu iubire frăţească. (…) Îl salut cu drag pe episcopi, preoţii şi toţi membrii Bisericii Catolice. Sunt bucuros să mă găsesc în frumoasa dumneavoastră ţară, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II- lea şi când ţara dvs deţine preşedinţia Consiliului UE, la 30 de ani când ţara dvs s-a eliberat de la regimul comunist”, a declarat Papa Francisc, într-un discurs ţinut la Palatul Cotroceni.

Suveranul Pontif a amintit că România s-a angajat pentru recunoaşterea fundamentală a libertăţii religioase. Citeşte Dicursul Integral

UPDATE 13.10 Discursul lui Iohannis în faţa Papei Francisc: Ne daţi curaj pentru înfăptuirea binelui/ Destinul european a fost confirmat de români

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la ceremonia de la Palatul Cotroceni, că în urmă cu mai puţin de o săptămână destinul european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi străinătate, iar diplomaţia pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator.

„În urmă cu mai puţin de o săptămână, acest destin european a fost reconfirmat cu forţă de românii din ţară şi de cei din străinătate. Diplomaţia pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator şi de echilibru în abordarea problemelor de pe agenda globală. În faţa provocărilor contemporane, cetăţenii României privesc vizita Sanctităţii Voastre ca pe o nouă încurajare de a se împlini prin înfăptuirea binelui comun, de a contribui la o societate a dreptăţii şi la o lume a iubirii dintre oameni”, a spus Klaus Iohannis, în faţa Papei Francisc.

„Cetăţenii României au cunoscut direct tragica experienţă a totalitarismului, lipsa libertăţii, înstrăinarea forţată de valorile creştine. Vizita Sanctităţii Voastre vine la un an de la Centenarul Marii Uniri şi la împlinirea a trei decenii de când ne-am regăsit, prin jertfă, exerciţiul drepturilor fundamentale, inclusiv al libertăţii de expresie şi conştiinţă. Astăzi, românii îl slăvesc pe Cel de Sus fără teamă şi fără nicio piedică, în limba română ori în limbile tuturor minorităţilor naţionale. Beatificarea episcopilor martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, este şi un înalt omagiu adus tuturor celor care s-au sacrificat în perioada comunistă pentru libertate şi pentru credinţă. Vizita Sanctităţii Voastre are şi o semnificaţie majoră pentru relaţiile României cu Sfântul Scaun, anticipând aniversarea, în anul 2020, a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale. Relaţiile politico-diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun sunt foarte bune, bazate pe o constantă comunicare. În ziua aniversării a 25 de ani de la reluarea relaţiilor diplomatice bilaterale, respectiv la 15 mai 2015, ne-am întâlnit, Sfinte Părinte, şi am avut atunci onoarea de a vă adresa invitaţia de a vizita ţara noastră”, a mai spus preşedintele.

Şeful statului a adăugat că în Europa este nevoie acum mai mult decât oricând de o convieţuire paşnică.

„Într-o lume marcată de fenomene complexe, Europa are nevoie astăzi, poate mai mult decât oricând, de modele de convieţuire paşnică, de modele de dialog între majoritate şi minorităţi, de dialog între culturi, care să ofere repere pentru consolidarea toleranţei şi a respectului reciproc. România este un exemplu de bună practică, prin modul în care a asigurat şi asigură respectarea drepturilor persoanelor aparţinând celor 20 de minorităţi naţionale istorice de pe teritoriul său. În bisericile catolice de rit latin şi oriental, în bisericile ortodoxe, în cele ale altor culte creştine, ca de altfel şi în locurile de rugăciune ale celorlalte culte recunoscute prin lege în România, sunt la loc de cinste valorile care îşi au izvorul în iubirea aproapelui, la care Sanctitatea Voastră face apel de fiecare dată. Împărtăşirea acestui dar este temelia bunelor relaţii dintre culte în ţara noastră. În România, ţară cu o populaţie majoritar ortodoxă, angajamentul statului pentru garantarea libertăţii religioase a condus la un dialog interconfesional marcat de un profund respect reciproc. Acest climat se oglindeşte binefăcător şi în ospitalitatea pe care Biserica Catolică o oferă în Europa diasporei noastre, pentru care doresc să vă mulţumesc în mod deosebit!”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele României i-a transmis Suveranului Pontif că societata românească rezonează la chemările sale de solidaritate şi responsabilitate.

„Mesajele Sanctităţii Voastre îndeamnă la empatie şi acţiune în faţa sărăciei, violenţei, migraţiei, fragilizării comuniunii sufleteşti dintre oameni, agresării mediului sau consumerismului. Societatea românească rezonează la chemările de solidaritate şi responsabilitate ale Sanctităţii Voastre. Păşim alături de Sanctitatea Voastră cu încredere pe această punte, pentru a clădi o lume a păcii şi a împlinirii umane, o grădină a Maicii Domnului pentru toţi, spre care trebuie «Să mergem împreună!»”, a conchis Iohannis.

La ceremonia aniversară participă şi foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei deputaţilor, Marcel Ciolacu.

La ceremonia aniversară participă şi foştii preşedinţi Traian Băsescu şi Emil Constantinescu, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei deputaţilor, Marcel Ciolacu.

UPDATE 12.50 A început întâlnirea privată de la Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis i-a oferit Papei Francisc mai multe cadouri tradiţional româneşti. Printre ele se numără o minge şi tricou cu autograful lui Gheroghe Hagi, vâsla lui Ivan Pazaichin, CD-uri cu lucrări din opera lui George Enescu sau vinuri româneşti.

UPDATE 12.25 Papa Francisc a salutat garda de onoare în limba română

Papa Francisc a salutat în limba română Garda de Onoare de la Palatul Cotroceni, spunând un hotărât „Bună ziua!” în faţa militarilor.

Suveranul pontif a spus „Bună ziua”, după ce a fost îndemnat de preşedintele Klaus Iohannis.

UPDATE 12.20 Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni

Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni unde are loc ceremonia oficială de primire a Suveranului Pontif în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Sanctitatea Sa va avea întrevederi cu şeful statului şi cu premierul Viorica Dăncilă.

La evenimentele de la Cotroceni participă şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

În public, la ceremonia oficială pentru primirea Suveranului Pontif se află copii şi tineri de la Consiliul Naţional al Elevilor, Alianţa Naţională a Studenţilor din România, Consiliul Tineretului din România, Şcoala Concordia, copiii de la corurile Campus Mundi/ Madrigal, Cercetaşi şi Asociaţia Naţională a Surzilor din România.

VIDEO – Iohannis, în aşteptarea Papei Francisc

UPDATE 11.50 Papa Francisc, salutat de mii de români pe traseul de la aeroport către Palatul Cotroceni

Mii de români s-au strâns pe traseul dintre Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti şi Palatul Cotroceni, pentru a-l saluta pe Papa Francisc, care şi-a început vizita de trei zile în ţara noastră. Sanctitatea Sa merge la Cotroceni.

Oamenii au coborât din maşini pe DN1 ca să aplaude maşina în care se află Papa Francisc

Oamenii au coborât din maşini pe DN1, la intrarea în Capitală, ca să aplaude maşina în care se află Papa Francisc, suveranul pontif ajungând pe teritoriul românesc în urmă cu circa 40 de minute.

După ce a fost primit pe Aeroportul Otopeni, Papa Francisc a fost preluat de un Logan de culoare albastră şi dus către Palatul Cotroceni.

Pe sensul opus, oamenii au oprit maşinile şi au coborât din autoturisme pentru a face poze şi a aplauda.

UPDATE 11.40 Delegaţia, împreună cu Papa Francisc, a urcat în maşini pentru a merge la Cotroceni. Suveranul Pontif s-a urcat într-un Logan simplu de culoare bleumarin, cu numărul SCV-1/ In Papa mobilul Duster alb SCV-2 va urca după vizita de la Cotroceni

Sute de oameni aşteaptă, la ora transmiterii ştirii, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, zonă în care coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi.

Pe celelalte porţiuni ale traseului coloana Suveranului Pontif se va deplasa conform protocolului de securitate impus de eveniment şi de aceea, pe aceste tronsoane de deplasare scad şansele de a-l vedea pe Papa Francisc, precizează Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019

UPDATE 11.27 Suveranul Pontif a coborât pe pământ românesc şi salută mulţimea adunată pe Aeroportul Otopeni. Din mulţime se strigă „Vivat Papa”, „Bine aţi venit”. A fost întâmpinat de preşedintele Iohannis, de soţia sa, Carmen şi de reprezentanţi ortodocşi.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa Carmen Iohannis l-au întâmpinat, vineri, pe Aeroportul „Henri Coandă” Bucureşti pe Sanctitatea Sa Papa Francisc, transmiţându-i Suveranului Pontif că este o plăcere prezenţa acestuia pe pământ românesc.

„Este o mare plăcere să vă avem pe pământ românesc”, i-a spus preşedintele Klaus Iohannis Papei Francisc, în timp ce Carmen Iohannis i-a transmis, la rându-i, „suntem fericiţi să vă avem aici”.

Primele imagini cu Papa la Bucureşti

Suveranul Pontif a sărutat crucea de la gâtul ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviştei.

Papa Francisc s-a dus apoi, în aplauzele celor prezenţi, la un copil în scaun cu rotile şi i-a prins mâinile în semn de salut.

UPDATE 11.25 Sute de oameni aşteaptă, la ora transmiterii ştirii, în zona Bulevardului Kiseleff, între strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, zonă în care coloana Suveranului Pontif va circula cu viteză redusă pentru ca Papa Francisc să-i salute pe cei prezenţi.

Coborârea din avion

UPDATE 11.20 În curând va coborî pe pământ românesc. Mulţimea este strânsă la scara avionului. Papa Francisc va fi întâmpinat şi de doi copii, frate şi soră, în vârstă de 12 şi 13 ani, îmbrăcaţi în port popular, greco catolici, din familia unui erou al neamului, Augustin Vişa, care a fost arestat pe vremea lui Antonescu.

UPDATE 11.10 Papa Francisc a ajuns în România. Avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni şi Papa Francisc urmează să coboare din aeronavă şi să salute mulţimea. Papa Francisc va fi întâmpinat de preşedintele Klaus Iohannis şi de mai mulţi copii ai Colegiului Catolic.

UPDATE 10.50 Avionul cu Suveranul Pontif, în spaţiul aerian al României.. În circa 20 de minute, avionul Alitalia va ateriza pe Aeroportul Otopeni.

UPD

ATE 10.40 Aplicaţie Waze specială pentru vizita Papei/ La Cotroceni se curăţă covorul roşu

UPDATE 9.40 Mai mulţi români s-au strâns pe Aeroportul Henri Coandă şi îi aşteaptă pe Suveranul Pontif care va sosi la 10.15, ora de aterizare a aeronavei Alitalia. „Binecuvântat e cel ce vine în numele Domnului” este mesajul din Evanghelia dupa Matei, afişat în română şi italiană pe bannerele de pe aeroport

sursa: mediafax.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri