AcasăACTUALPatru medici stomatologi, trimiși în judecată de DNA

Patru medici stomatologi, trimiși în judecată de DNA

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Patru medici stomatologi din Galați și Arad au fost trimiși în judecată de DNA într-un dosar de trafic de influență, luare și dare de mită.

Este vorba despre patru femei, unele angajate ale Facultății de Medicină și Farmacie de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, scrie  Mediafax.

Trei medici au fost trimiși în judecată sub control judiciar pe cauțiune, iar al patrulea va fi judecat în stare de libertate.

Potrivit DNA „în perioada 10 septembrie -14 noiembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella, în calitățile de coordonator de program de rezidențiat și președinte al comisiei de examen ar fi pretins, în mod direct, câte 2.000 euro (sau echivalentul în lei) de la trei medici rezidenți, candidați la examenul de medic specialist în disciplina parodontologie, susținând că, prin influența avută asupra celorlalte două membre ale comisiei de examen, le va determina să faciliteze promovarea, în mod fraudulos, a respectivului examen și implicit obținerea titlului de medic specialist parodontolog de către cei trei rezidenți. Între cei trei medici rezidenți s-a aflat și inculpata Zalimov Antoanela Andreea de la care Șincar Dorina Cerasella ar fi primit suma de 10.000 lei pretinsă în legătură cu cele menționate anterior.”

De asemenea, procurorii au aflat că „în zilele de 13-15 noiembrie 2021, președinta comisiei de examen Șincar Dorina Cerasella i-ar fi furnizat, în avans și în mod direct, candidatei Antoanelei Andreea Zalimov, subiectele la ambele probe (clinică și practică) și rezolvarea/realizarea lor, deși acestea erau informații nedestinate publicității. Ulterior, la data de 16 noiembrie 2021, candidata Zalimov Antoanela Andreea a susținut și promovat atât proba clinică (având de rezolvat chiar unul dintre cele două cazuri clinice ce îi fuseseră anterior furnizate), cât și proba practică (având de rezolvat întocmai manopera medicală ce îi fusese anterior divulgată).”

DNA a stabilit cine a mai contribuit la realizarea faptelor.

„În acțiunile sale de pretindere, primire și oferire de informații nedestinate publicității, inculpata Șincar Dorina Cerasella ar fi fost sprijinită de inculpata Grecu Gina Păunița, în calitate de secretar al comisiei de examen.În același context, în perioada 02-04 decembrie 2021, inculpata Șincar Dorina Cerasella ar fi acceptat promisiunea și ulterior ar fi primit, prin intermediar, produse alimentare, drept recompensă de la inculpatul Miuţă Caius Călin, care promovase examenul respectiv”, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Galați. Instanței de judecată i s-a solicitat și anularea certificatului de medic specialist în parodontologie, obţinut de inculpată în modalitatea prezentată mai sus.

CITEȘTE ȘI: Numărul beneficiarilor de ajutor social, în ușoară scădere. Doljul rămâne primul județ în clasament

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri