AcasăPOLITICĂPaul Stănescu: Avem obligația să nu uităm poziția sfidătoare a cancelarului Austriei

Paul Stănescu: Avem obligația să nu uităm poziția sfidătoare a cancelarului Austriei

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Secretarul general al PSD, senatorul oltean Paul Stănescu, a reacţionat la votul din Consiliul Justiţie şi Afaceri, când Austria a votat împotriva intrării României în Schengen.

Social-democratul spune că este un vot împotriva întregii Uniuni Europene, nu doar a României.

CITEŞTE ŞI: Acordarea cardurile pentru alimente și pentru energie, aprobată pentru anul viitor. Cine sunt beneficiarii

„Austria a dat un vot de blam întregii Uniuni Europene, nu doar României. Avem obligația să nu uităm poziția sfidătoare a cancelarului Austriei, Karl Nehammer, de a se opune intrării României în Schengen.  O datorăm românilor și intereselor de stat ale României. Opoziția austriacă din Consiliul Justiție și Afaceri Interne nu a avut rațiuni tehnice, angrenate în fapte.

Toate instituțiile UE, toate statele membre au spus DA: „România merită în Schengen”, Austria a spus NU: „România nu intră în Schengen”. Austria a trădat regulile și spiritul de solidaritate al Uniunii Europene. A jignit nu doar România, ci și restul statelor UE și liderii instituțiilor europene. O poziție istorică rușinoasă bazată pe argumente inventate, pe minciuni, pe rațiuni electorale și pe interese economice”, a transmis Paul Stănescu.

Sfidarea ipocrită a cancelarului Austriei nu reprezintă eșecul României,mai spune senatorul oltean, pentru că un stat nu are cum să lupte cu capriciile vremelnice ale unor politicieni care înțeleg greșit politica europeană și actualul context regional.

„Partidul Social-Democrat și socialiștii europeni au făcut tot ce era politic și omenește posibil ca România să fie unanim sprijinită. Stânga a arătat că este o familie politică europeană puternică, unită și că ne susținem reciproc interesele. Dreapta austriacă a trădat spiritul Uniunii Europene și așteptăm să vedem dacă PPE se va debarasa de un astfel de partid sau va aproba tacit această mizerie. Acest moment este pentru noi un semnal brutal de a ne trezi din idealismul politic european și de a discuta mai mult despre un pragmatism rațional”, mai arată Stănescu.

Secretarul general al PSD mai opinează că România nu trebuie să accepte lipsa de respect.

„Românii trebuie să știe pentru mult timp de acum înainte că Austria a prejudiciat România din punct de vedere economic și politic. De aceea, statul român are obligația morală, economică, politică și diplomatică să judece acest afront și votul negativ al Austriei în mod proporțional.

Trebuie să apărăm, de acum înainte, la nivelul Uniunii Europene mult mai pragmatic aspirațiile și interesele noastre, dar și demnitatea românilor.

Nu trebuie să acceptăm să fim tratați fără respect!

România a primit o palmă gratuită, astăzi, dar a devenit mai puternică!”, a mai arătat Paul Stănescu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri