AcasăACTUALPlafonarea facturilor la energie se prelungeşte. Până când va fi acordat ajutorul

Plafonarea facturilor la energie se prelungeşte. Până când va fi acordat ajutorul

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat miercuri că intenționează să păstreze schema de plafonare a facturilor la energie până în martie 2025. De asemenea, oficialul spune că ieșirea din această schemă de compensare și plafonare va fi etapizată. 

Burduja a spus că datoria Ministerului Energiei către furnizori este de aproximativ 2 miliarde de lei. „Cu siguranţă, păstrăm schema de plafonare- compensare, deci preţuri plafonate la românul de rând şi la companiile româneşti din economie. Această schemă a asigurat o stabilitate pentru clientul final, dar şi pentru furnizori”, a spus ministrul Energiei la un post național de televiziune.

„Mai mult, discutăm de 5 milioane de gospodării din România care plătesc factura la curent, în medie, pe lună, într-un an, 35 de lei, ceea ce este o sumă rezonabilă, pentru o ţară cu puterea noastră de cumpărare”, a menţionat Sebastian Burduja.

„Este important că UE a permis tuturor statelor, nu numai României, să aibă măsuri de protejare a consumatorului final, în mod special a celor vulnerabili şi aceste măsuri sunt premise cel puţin până în primăvara anului 2025. Intenţionăm să păstrăm schema până în martie 2025”, a mai spus ministrul.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Reporter24
Reporter24
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene, site-ul reporter24.ro a crescut foarte mult şi a devenit unul dintre brandurile din Oltenia.Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea Teleorman şi Argeş.
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri