AcasăACTUALPlatforma de resurse educaționale Saptamanaverde.edu.ro, lansată. Materiale informative și idei de activități

Platforma de resurse educaționale Saptamanaverde.edu.ro, lansată. Materiale informative și idei de activități

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Saptamanaverde.edu.ro a fost lansată, vineri, de Ministerul Educației și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Astfel, elevii și cadrele didactice au la dispoziție o platformă de resurse educaționale pentru a susține organizarea activităților din cadrul Programului Săptămâna verde.

„Saptamanaverde.edu.ro a fost lansată, vineri, de Ministerul Educației și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. De acum, elevii și cadrele didactice au la dispoziție o platformă de resurse educaționale pentru a susține organizarea activităților din cadrul Programului Săptămâna verde. În acest an școlar, fiecare unitate de învățământ are la dispoziție, la alegere, o săptămână din perioada 27 februarie – 16 iunie 2023, pentru a derula programul Săptămâna verde. Școlile vor realiza, timp de 5 zile consecutiv, activităţi educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului”, arată un  comunicat de presă.

Platforma online www.saptamanaverde.edu.ro conține materiale informative și idei de activități ce pot fi organizate la nivelul unităților de învățământ.

„Educația ecologică este, foarte probabil, cel mai important instrument prin care creștem generații cu respect pentru mediu. Și pentru că respectul se câștigă, nu se impune, le-am pregătit elevilor și dascălilor noștri cele mai plăcute și interesante activități de învățare. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea platformei. Prin intermediul acesteia, cadrele didactice au acum la dispoziție o resursă consistentă pentru a ne asigura că prima ediție a Săptămânii verzi va fi un succes”, a declarat ministrul Mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos.

„Având în vedere importanța educației privind schimbările climatice, platforma educațională lansată astăzi reprezintă un instrument util pentru cadrele didactice și pentru elevii care participă la activitățile din Săptămâna verde. Cu astfel de inițiative, contribuim cu toții la formarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător și implicit a unei societăți care își protejează viitorul. Toate materialele și activitățile incluse în această platformă reprezintă un punct de pornire și ne dorim să le dezvoltăm în anii viitori alături de întreaga comunitate educațională. Mult succes elevilor, profesorilor și partenerilor în această primă ediție a programului Săptămâna verde!”- a menționat ministrul Educației, Ligia Deca.

În forma actuală, platforma educațională cuprinde resurse precum date despre proiect, repere legislative, o bibliotecă digitală cu resurse educaționale (materiale, idei de activități) pe teme din domeniile: schimbări climatice, managementul deșeurilor, consum și producție sustenabile, biodiversitate, păduri și viață terestră, apă și viață acvatică, idei de trasee educative în natură, o hartă a ariilor naturale protejate și informații despre acestea, lista stațiilor meteorologice și informații despre acestea, resurse privind modalitatea de răspuns la dezastrele naturale, resurse și sugestii de activități propuse de ONG-uri, precum și exemple de bune practici educaționale cu privire la schimbări climatice și mediu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri