AcasăACTUALPonta atacat de Lia Olguța Vasilescu, în legătură cu Drumul Expres Craiova-Pitești

Ponta atacat de Lia Olguța Vasilescu, în legătură cu Drumul Expres Craiova-Pitești

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Lia Olguța Vasilescu îl acuză pe Victor Ponta de faptul că a mințit continuu cu privire la autostrada Craiova-Pitești, în vremea când era premier, aceasta menționând, sâmbătă, că nici măcar nu exista un proiect cu privire la acest drum când Ponta vorbea despre startul lucrărilor. 

Lipsa proiectului a fost constatată, spune Lia Olguța Vasilescu, când aceasta a ajuns la guvernare, în 2017, și a solicitat documentul pentru a demara lucrările.

„Față de 2016, am reușit, în sfârșit, să începem Drumul Expres Craiova-Pitești. Vreau să vă spun că domnul Ponta ne-a mințit pe toți și, pe mine, de regulă, mă minte cineva foarte greu. Ne-a mințit când ne spunea, în 2014: de luna viitoare începe autostrada voastră. Asta ar fi însemnat să existe un proiect. În 2017, când am ajuns la guvernare, am spus, în primul rând la Transporturi, să scoată proiectul de la naftalină și să dea drumul. Mi-au spus, atunci, că nu există niciun proiect pentru acest drum. A trebuit să luăm un proiect de drum expres în regim de autostradă, din 2007, să refacem indicatorii, să scoatem la licitație, și știți cât a durat procedura. Cu instanțe care au decis că pentru jumătate din drum este bună procedura, pentru cealaltă jumătate nu mai este bună, deși era aceeași legislație, același caiet de sarcini, dar acestea sunt instanțele din România și nu răspund în fața nimănui”, a precizat Olguța Vasilescu.

Aceasta a mai spus că firma de construcții s-a ales cu dosar penal întrucât deși oamenii care au terenuri în zonă au fost expropriați, aceștia erau proprietari pe culturi. Săptămâna viitoare se va încheia și etapa recoltatului, mai spune deputatul PSD, și astfel se vor relua lucrările. Obiectivul major este ca până la sfârșitul acestui an să fie gata centura de ocolire a Balșului.

„Am mai constatat, de asemenea, că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Constructorul a reușit să termine proiectul tehnic cu șase luni mai devreme decât era prognozat, a dat drumul la construcție și s-a trezit cu amendă penală și evident cu dosar penal. Asta pentru că a intrat peste culturile unor oameni , deși suprafețele de teren erau expropriate. Ce să vezi?!? Oamenii erau proprietari pe culturi. De aceea ,constructorul a trebuit să se oprească pentru ca oamenii să își ridice culturile. Am vorbit cu ministrul Cuc și mi-a spus că nimeni nu își asumă să intre cu această construcție acolo, fără ca oamenii să își ridice recoltele. Probabil că eu, la cât sunt de nebună, aș fi făcut-o. Dar nu s-a semnat acest lucru. Săptămâna viitoare, se termină de recoltat. Până la sfârșitul acestui an, trebuie să avem centura Balșului gata pentru că am promis-o și trebuie să ne ținem de cuvânt”, a menționat Vasilescu.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri