AcasăADMINISTRAŢIEPrimăria Slatina demolează o terasă din centrul oraşului | Motivele deciziei

Primăria Slatina demolează o terasă din centrul oraşului | Motivele deciziei

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a luat decizia să demoleze terasa construită pe bulevardul A.I. Cuza, la Cinema Slatina.

Edilul a explicat că agentul economic nu a respectat autorizaţia de construcţie, ocupând prea mult din trotuar.

Societatea comercială care operează terasa respectivă trebuie să înceapă demolarea chiar vineri.

„În cazul terasei de la cinema, agentul economic nu a respectat autorizaţia de construire. A fost amendat şi în termen de zece zile de la constatarea contravenţiei, are obligaţia să aducă terenul la forma iniţială. Adică, pe 12 iulie trebuie să înceapă procesul de demolare a construcţiei. În caz contrar, se va aplica amendă de la 50.000 la 100.000 lei, iar Primăria Slatina va demola construcţia”, a declarat primarul Emil Moţ.

Municipalitatea slătineană a desfăşurat, în perioada 28 mai – 10 iunie, o serie de acţiuni de verificare şi control la terasele care ocupă domeniul public fără drept sau fără a deţine documente legale care să permită acest lucru.

Poliţiştii locali au constatat, printre altele, că agenţii economici au amplasat pe domeniul public vitrine, lăzi frigorifice şi tonete de îngheţată, mese fără scaune pentru alimente de tip fast-food sau au amplasat terase în toată regula, deşi nu aveau autorizaţii în acest sens. În total, au fost verificaţi 60 de agenţi economici din Slatina, aplicându-se 37 de sancţiuni, valoarea totală a amenzilor ajungând la 14.350 lei.

Amenzi au fost aplicat şi pe 1 iunie, de Ziua Copilului, valoarea totală a acestora ajungând la 6.600 lei. Este vorba despre fapte de comerţ stradal neautorizat.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri