AcasăACTUALPrimii pacienți sub acoperire, trimiși în spitalele din țară

Primii pacienți sub acoperire, trimiși în spitalele din țară

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi-a format deja prima echipã de pacienţi sub acoperire. Este vorba despre 17 angajaţi ai ministerului şi ai structurilor subordonate, care au fost trimişi în spitalele din ţarã pentru a depista cadrele medicale care pretind şi iau şpagă dar şi pentru a observa calitatea serviciilor medicale.

Protestele la adresa ministrului Sãnãtãţii, care a decis sã ia mãsuri radicale împotriva corupţiei din spitale, nu au avut efectul scontat.

Sorina Pintea spune că nu va face niciun pas înapoi, ci dimpotrivã, va face demersuri pentru mãrirea echipei pacienţilor misterioşi, pentru a pune capãt fenomenului şpãgilor din spitale.

“Existã o lege din 2004 care îţi permite sã faci aceste lucruri, cu condiţia ca cel care este în rolul de pacient misterios sã fie de specialitate, adicã sã aibã o pãrere plauzibilã asupra a ceea ce verificã. Sunt mulţi specialişti care vor sã se implice în aceastã acţiune, voi continua atât operaţiunea pacientul misterios, cât şi controalele inopinate în spitale. Se va merge, în primã etapã, în spitalele unde avem semnale de la pacienţi cã se ia şpagã. Nivelul plãţilor informale depãşeşte cu mult nivelul altor tipuri de corupţie din sistem. Din pãcate, anumite sesizãri pe care le primim sunt adevãrate şi nu putem sã nu ţinem cont de ele. Ne luptãm cu toate tipurile de corupţie din sãnãtate, dar se pare cã la fiecare încercare de a promova ceva care sã rezolve cu adevãrat problema avem parte de atacuri. Eu cred cã nu trebuie sã ne prefacem cã fenomenul şpãgii în spitale nu existã”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

ziarulnational.ro

 

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri