AcasăACTUALProiect estival pentru 52 de elevi din Oltenia

Proiect estival pentru 52 de elevi din Oltenia

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Cea de-a treia ediție a Școlii de vară „Fii activ vara prin sport!”, proiect câştigat de către Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova, va avea loc în perioada 15-30 iunie, în Bănie.

Potrivit reprezentanților Universității din Craiova, ROSE este un proiect care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar  și la  creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat.

Școala de vară tip punte „Fii activ vara prin sport!” ce se desfășoară pe parcursul a trei ani, are în vedere pregătirea pentru viața de student a 156 de elevi de liceu, aflați în diferite situații de risc de părăsire a școlii.

„În acest an, 52 de elevi participă la activitățile desfășurate în Craiova, aceștia provenind  din cadrul a patru licee din zona Olteniei și anume, LPS Petrache Trișcu Craiova, C.N Pedagogic Ștefan Odobleja Severin, Colegiul Economic Virgil Madgearu Târgu-Jiu și Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” din Dăbuleni.

Școala de vară se întinde pe parcursul a 16 zile, programul îmbinând activități complementare prin cursuri de vară prin care elevii vor dobândi un bagaj academic introductiv și vor deprinde strategii noi de învățare, prin participarea la activități sportive în campus-nu doar ca actori, ci ca organizatori, prin participarea la activități reacreative și evenimente culturale, implicarea în organizarea unor evenimente de profil, de voluntariat la asociații neguvernamentale dar și prin desfășurarea unor ateliere de lucru specifice dezvoltării personale (comunicare, adaptabilitate, încredere și stima de sine)”, se arată într-un comunicat de presă al Universității din Craiova.

De asemenea, elevii  se vor întâlni cu persoane ce activează în domeniul Științei Sportului și Educației Fizice și vor urma cursuri de consiliere profesională și orientare în carieră. În această perioadă, se vor efectua și vizite de studiu la organizații relevante din Craiova dar și la Herculane, astfel încât elevii să fie familiarizați cu cerințele potențialilor angajatori din domeniul sportului/kinetoterapiei.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri