AcasăACTUALProiect pentru un nou tip de certificat verde. Anunțul autorităților

Proiect pentru un nou tip de certificat verde. Anunțul autorităților

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Potrivit unui draft al proiectului de lege la care lucrează specialişti INSP şi parlamentari, noul certificat COVID ar putea fi emis imediat după prima doză de vaccin.

Noul certificat verde ar putea fi emis după prima doză de vaccin, nu după vaccinarea cu schema completă, aşa cum a fost în cazul certificatului verde.

Potrivit unor surse citate de observatornews, noul certificat COVID emis după prima doză va fi valabil până la data  programarii pentru efectuarea celei de-a doua doze.

Şi persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-COV-2  vor beneficia de noul certificat, boala fiind dovedită prin existenta în platforma CoronaForms. În acest caz, noul document va fi valabil timp de 180 de zile.

O altă noutate este că de certificatul covid vor beneficia şi persoanele care se testează cu teste rapide. În acest caz, documentul va fi valabil timp de 48 de ore.

În ceea ce priveşte persoanele testate cu test PCR, certificatul covid va fi valabil timp de 72 de ore.  În acest caz, documentul intră în vigoare la 72 de ore de la data îndeplinirii condiţiei de creștere cu un coeficient săptămânal mediu de cel puţin 1,5 ori a numărului de cazuri timp de trei săptămâni consecutive la nivel national. De asemenea, el încetează în termen de 72 de ore de la data constatării îndeplinirii cumulative a următoarelor condiţii:

1. în cazul unei scăderi timp de 3 saptamani consecutive a numărului de cazuri la nivel national;
2. la o incidența cumulată pe ultimele 14 zile la nivel național mai mică de 1 la mie.

Reamintim că noul ministru al Sănătăţii vrea implementarea certificatului universal, pentru toate tipurile de activităţi atunci când se constată, timp de trei săptămâni, o creştere „susţinută” a numărului de cazuri, indiferent de incidenţă. Se va renunţa la acest certificat atunci când incidenţa începe să scadă trei săptămâni consecutiv, până se ajunge la o incidenţă mică, nivelul urmând să fie stabilit de experţii de la Institutul de Sănătate Publică.

Rafila a mai spus că unele ţări europene au introdus certificatul verde „ca element coercitiv”, el considerând că implementarea unei astfel de decizii ţine şi de fiecare societate.

CITEȘTE ȘI: Tânăr din Slatina, arestat peventiv pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate. Ce acuzații îi aduce concubina

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri