AcasăACTUALProtest și la Craiova, după cazul din Caracal. „Îmbunătățirea sistemului de localizare...

Protest și la Craiova, după cazul din Caracal. „Îmbunătățirea sistemului de localizare 112 cât de curând posibil”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Un protest este anunțat pentru miercuri seara, în municipiul Craiova, cei care au anunțat evenimentul pe Facebook menționând că prin această acțiune își vor exprima nemulțumirea față de modul în care autoritățile au procedat în cazul fetelor dispărute şi pe care Gheorghe Dincă susține că le-a ucis.

Acțiunea de protest, care se va derula sub sloganul „Puteam fi eu!”, a fost anunțată pentru data de 31 iulie, ora 19.00, în fața Prefecturii Dolj.

Într-un anunț postat pe Facebook, aceștia spun că sunt nemulțumiți de faptul că cei condamnați sunt puși în libertate grație unor ordonanțe de urgență sau că problemele se doresc a fi rezolvate superficial, prin „câteva demisii politice”

„Pentru ce protestăm:

Condamnații sunt eliberați prin ordonanțe de urgență și asta ne pune viața în pericol (de văzut legea recursului compensatoriu, unde au fost eliberate mii de persoane)

Statul nu își arată interesul pe cât ar trebui în situații de urgență- nu vom fi mulțumiți de câteva demisii politice,noi vrem o adevărată schimbare în sistem. Avem deja exemple concrete cum ar fi Colectiv, accidentul aviatic din Apuseni, iar acum crimele din Caracal

Neglijența la locul de muncă nu mai este strict sancționată

Ce dorim să obținem:

Ne dorim pedepse mai drastice în privința cazurilor de violență, omor, pedofilie, viol, trafic de persoane si neglijență în serviciu. De asemenea, dorim abrogarea legii recursului compensatoriu.

Îmbunătățirea sistemului de localizare 112 cât de curând posibil.

Numirea în funcțiile de conducere să se facă pe criterii meritocratice, pe baza de examen, nu cum este în prezent cu ajutor politic.

Abrogarea OUG nr. 51/2019: transportul județean să reintre în categoria transportului public, astfel încât elevii să nu mai fie nevoiți să se urce în mașinile necunoscuților pentru a se deplasa în județ. În același timp transport gratuit al elevilor inclusiv pe timpul vacanțelor”, se arată în anunțul postat de Facebook.

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri