AcasăACTUALRectificarea bugetară creează probleme în coaliția ALDE-PSD

Rectificarea bugetară creează probleme în coaliția ALDE-PSD

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Rectificarea bugetară pune pe jar coaliţia. ALDE critică socotelile făcute de Guvern şi ameninţă cu ruperea coaliţiei, dacă solicitările lor sunt ignorate. Proiectul a fost de două ori amânat. Guvernul Dăncilă propune prima rectificare bugetară după aproape şase ani. Potrivit unor surse, Eugen Teodorovici ar urma să participe la şedinţa Consiliului Economic şi Social, instituţie care trebuie să emită un aviz obligatoriu înainte ca rectificarea să ajungă în Guvern.

Ministrul Finanţelor dădea asigurări la ultima şedinţă a cabinetului Dăncilă că rectificarea bugetară ajunge luni pe masa Guvernului. Proiectul însă nu a fost nici măcar lansat în dezbatere publică.

Nici instituţiile care ar fi trebuit să îl avizeze nu l-au primit. În plus, ALDE nu e de acord cu modul în care au fost împărţiţi banii, iar, potrivit unor surse, rectificarea este negativă. Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu susţine că miniştrii săi nu vor vota rectificare bugetară şi că rectificarea reflectă strict viziunea Partidului Social Democrat.

Termenul avansat de ministru nu va fi respectat nici de această dată. Potrivit unor surse, miniştrii nu au fost convocaţi în şedinţă. Mai mult, proiectul de rectificare nu a fost publicat nici până la această oră pe site-ul Ministerului de Finante. Nu a ajuns nici măcar pe masa instituţiilor care trebuie să emită avizele obligatorii.

realitatea.net

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri