AcasăACTUALReformă în domeniul pensiilor speciale până la sfârșitul acestui an. Anunțul președintelui...

Reformă în domeniul pensiilor speciale până la sfârșitul acestui an. Anunțul președintelui Casei de Pensii

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Reforma din domeniul pensiilor speciale se va face până la sfârşitul acestui an, iar eşalonarea se va întinde pe o perioadă de 10 ani, a anunţat preşedintele Casei de Pensii, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

„E vorba de şase legi care guvernează aceste pensii speciale. Eșalonarea va fi pe o perioadă de 10 ani, încă nu s-a stabilit acest lucru, dar până la sfârșitul acestui an trebuie într-adevăr să reușim să facem această reformă și în rândul acestor pensii speciale.  Este un jalon în PNRR, jalonul 215, astfel încât până la 31 decembrie trebuie să reușim să facem reformă și aici. Dar acest lucru se va face, astfel încât să fie acest lucru să nu fie o transformare așa directă și abruptă, și va se va face pe o eșalonare de 10 ani”, a declarat președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

În ultima perioadă a fost un val de pensionări în rândul procurorilor, pentru că se vrea schimbarea legii, și anume creșterea vârstei de pensionare, după cum a propus Banca Mondială.

Pe de altă parte, Banca Mondială mai spune că pensia specială nu trebuie să depășească salariul și că etapizat chiar va însemna 65% din salariu.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri